Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O14 de laatste wedstrijd uit de poule tegen PEC Zwolle O14. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel dus reden genoeg om er een mooie wedstrijd van te maken. ADO Den Haag moest het stellen zonder de geblesseerde spelers Diego Nijsen en Alex Wagenaar. Onder barre weersomstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt. Dat het weer invloed had op het spel van de thuisploeg bleek al in de beginfase. Het oogde rommelig en slordig en met een fel spelend PEC Zwolle was er veel onnodig balverlies. Van het goede spel van vorige week was weinig terug te zien en in de 13e minuut kwam het op een 0-1 achterstand door een eigen doelpunt. Hierna werden de ruggen gerecht en ging de thuisploeg beter voetballen. Uit een vrije trap die slecht werd verwerkt door de keeper dacht ADO Den Haag de 1-1 te scoren, maar helaas had de scheidsrechter een overtreding gezien. Toch werd ADO Den Haag gevaarlijker en creëerde het mogelijkheden. In de 24e minuut stuurde Thijmen de Jong met een splijtende pass Figo de Voogd de diepte in. Na een goede actie was zijn voorzet net te kort waardoor de verdediging van PEC Zwolle de bal kon wegwerken. Een minuut later was het dan toch raak. Anthony Rodriques omspeelde na een diepte bal van Irfan Karijowidjojo de keeper en bracht de stand op 1-1. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden om te scoren, maar door goed keeperswerk van Sem Eekhout en zijn opponent in het vijandelijke doel bleef het bij 1-1 en zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na enkele seconden spelen in de tweede helft was daar al de voorsprong voor ADO Den Haag. Vanaf de aftrap speelde Jayden Tammes de bal op Maikey Houwaart die op zijn beurt Anthony Rodriques diep stuurde en de trefzekere Haagsche spits maakte zijn tweede van de middag en bracht de stand op 2-1. Het verzet van de bezoekers uit Zwolle was hierdoor niet gebroken. Na twee minuten spelen waren ze dicht bij de gelijkmaker. Uit een verkregen hoekschop werd de bal net naast de paal gekopt. Toch was het ADO Den Haag dat in de tweede helft de bovenliggende partij was en het tempo van de wedstrijd bepaalde. PEC Zwolle werd vroeg vastgezet op eigen helft en moest toezien dat de thuisploeg via schoten van Jayden Tammes en Figo de Voogd gevaarlijk werd. De Zwollenaren probeerde in de omschakeling en vrije trappen terug te komen in de wedstrijd, maar van echte dreiging was geen sprake. Helemaal niet toen Anthony Rodriques er in de 21e minuut er 3-1 van maakte. Uit een goede pass van Maikey Houwaart bleef hij rustig en stiftte de bal langs de uitkomende Zwolse keeper het doel in. Na de 3-1 was het verzet van de bezoekers gebroken en bracht Figo de Voogd de stand op 4-1. Na een prima individuele actie in het 16 metergebied schoot hij de bal met links langs de keeper tegen de touwen. Het slotakkoord was voor invaller Kaj Tops. Uit een snelle omschakeling trapte keeper Sem Eekhout de bal naar de diepgaande spits Anthony Rodriques. Die omspeelde de uitgekomen keeper en probeerde de bal in het lege doel te schieten. De goed meegelopen Kaj Tops zag dat de bal net naast ging en probeerde met een sliding de bal toch nog in het doel te schieten, maar zag zijn schot tegen de paal gaan. Kort daarna bracht hij de stand op 5-1. In eerste instantie werd zijn schot nog gestopt door de keeper, maar in de rebound was hij kansloos. In de laatste minuut van de wedstijd kreeg hij zelfs nog een grote kans op de 6-1, maar tot ieders verbazing stuiterde zijn bal over de uitkomende keeper niet in het doel maar op de lat. Zo bleef het bij 5-1 en kan de ploeg van trainer Martijn den Haan toch terugkijken op een goede tweede helft met beter voetbal en mooie doelpunten.