Na een korte maar verdiende winterstop waarin de denkbeeldige accu van de ADO Den Haag O17 spelers weer opgeladen kon worden was PEC Zwolle O17 de eerste tegenstander van 2020. Deze wedstrijd werd gespeeld in het kader van 1/8 finale van de beker competitie. De selectie van het trainers duo Hoogendorp/Samson was nog niet compleet in verband met ziekte en blessures.

De Zwollenaren lieten vanaf begin af aan zien met welke intentie ze naar Den Haag waren gekomen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor PEC Zwolle. Eerst moest Bas Tanis in een 1:1 redding brengen, vervolgens is Steven Frankhuizen net op tijd om de volgende aanval van PEC Zwolle te onderbreken. ADO Den Haag heeft moeite om zich in de wedstrijd te spelen. Dit komt vooral door het vaak onnodige balverlies wat de ploeg heeft. De schoten van de Zwollenaren vanuit de 2e lijn missen in deze fase nog de juiste richting waardoor ADO Den Haag nog in de wedstrijd zit. Julian van der Kwaak is na een half uur spelen het dichtstbij een ADO Den Haag mogelijkheden. Maar zijn schot mist de kracht om de Zwolse doelman te kunnen verrassen. Vlak voor rust is het wederom Julian van der Kwaak die de bal vanuit een rebound voor zijn voeten krijgt maar nu verdwijnt zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal. En zo lijken beide ploegen met een 0-0 te gaan rusten. Maar daarvoor mag ADO Den Haag Bas Tanis danken want in de laatste seconde van de eerste helft weet hij de spreekwoordelijke angel uit de laatste Zwolse aanval te halen.

De tweede helft geeft vooral een beeld met veel balbezit voor beide ploegen op het middenveld. Maar ook nu moet de laatste linie regelmatig optreden om het gevaar van de Zwollenaren te ontzenuwen. ADO Den Haag zit beter in de wedstrijd maar kan nog niet echt een vuist maken en de mogelijkheden zijn voor alsnog spaarzaam. En zo lijkt het op een 0-0 af te gaan koersen in de 90e minuut krijgt ADO Den Haag een corner maar deze word zo knullig uitgespeeld dat het een inleiding van een Zwolse counter maar deze kan op tijd worden onderbroken door Finn Dicke. Ver in blessuretijd zet ADO Den Haag nog een keer aan. Oscar Minnaard weet Rens Sandell bij de 2e paal te bereiken, eerst weet de Zwolse doelman nog redding te brengen maar de rebound weet hij doeltreffend af te werken. Door deze late treffer plaatst ADO Den Haag O17 zich voor de kwartfinale van de bekercompetitie. Deze overwinning zal ook de het nodige zelfvertrouwen geven om een goede start van de seizoenshelft te gaan maken.

Volgende week gaat de competitie beginnen van de 2e seizoenshelft. Thuis in het zuiderpark komt FC Dordrecht op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00uur