Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

De aftrap van de 2e seizoenshelft was voor ADO Den Haag O17 thuis tegen FC Dordrecht. Beide ploegen waren elkaar al eerder tegen gekomen dit seizoen. Daarin was gebleken dat FC Dordrecht een geduchte tegenstander was. Dus ADO Den Haag O17 onder leiding van het trainersduo Hoogendorp/Samson wist wat er gedaan moest worden.

De eerste mogelijkheid was voor Dordrecht maar het schot ging voorlangs. Hierna waren er een aantal mogelijkheden voor ADO Den Haag O17 maar Rens Sandell had het vizier nog niet op scherp. Na ongeveer een kwartier spelen komt ADO Den Haag O17 op een 1-0 voorsprong als Julian van der Kwaak goed druk zet op de laatste linie van FC Dordrecht en de bal bij Abdulrahman Sango bezorgd, die vervolgens Julian van der Kwaak in de gelegenheid brengt om met een geplaatste bal achter de Dordtse doelman schiet. De voorwaartse van Dordrecht weten met hun snelheid en kracht regelmatig de laatste linie van ADO Den Haag O17 te verrassen. Na een half uur spelen komen de gasten dan ook op een 1-1 als een bal achter de laatste linie wordt gespeeld en de Dordtse aanvaller niet faalde in de 1:1 met doelman Kilian Nikiema. Het wordt voor ADO Den Haag O17 nog vervelender als het ook de 1-2 moet slikken vlak voor rust. Bij een diepe bal van Dordrecht sluit de Haagse buitenspelval niet goed en kan Dordrecht de 1-2 op het scorebord schieten. En met deze stand gaan beide ploegen aan de spreekwoordelijke thee.

De 2e helft met de Sacha Komljenovic en Gioele Nicolaas voor Delano Costella en Sam Li staat er een ander ADO Den Haag O17. ADO Den Haag O17 kan nu steeds meer Dordrecht onder druk zetten maar moet daarbij wel alert zijn op de Dordste aanval driften. Hierbij had de laatste linie geregeld de hulp nodig van doelman Kilian Nikiema die zijn ploeg in deze fase geregeld te hulp schoot. ADO Den Haag O17 weet al vrij snel de 2-2 op het scorebord te krijgen als Emre Ates de bal bij de Dordtse verdedigers weet te ontfutselen en Rens Sandell vervolgens de 2-2 binnen schiet. ADO Den Haag O17 blijft nadrukkelijk opzoek gaan naar de voorsprong en is die fase ook duidelijk de bovenliggende partij. Toch lukt het ADO Den Haag O17 niet om de voorsprong te forceren. En zo moet ADO Den Haag genoegen nemen met een gelijkspel maar blijft het door dit resultaat, winst vorige week tegen FC Zwolle voor de beker, nog ongeslagen in het jaar 2020. 

Volgende week trekt het ADO Den Haag O17 gezelschap richting Breda om daar om 14.45u aan te treden tegen de leeftijd genoten van NAC.  

Deel dit item