Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O14 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen FC Twente O14. De ploeg van trainer Martijn den Haan nam tegen een goed voetballende ploeg de drie punten mee naar Den Haag. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het een lastige en pittige wedstrijd zou worden. De thuisploeg zette vroeg druk om de opbouw van de Hagenezen te ontregelen. ADO Den Haag had het daar zichtbaar moeilijk mee en had moeite om eronder uit te voetballen. Er was voortdurend dreiging van de snelle Twentse spitsen en een goed voetballend middenveld. Toch was het ADO Den Haag dat de eerste goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Na een prima omschakeling werd spits Anthony Rodriques de diepte ingestuurd door Alex Wagenaar. Helaas speelde hij de bal net te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal kon onderscheppen. Uit de daaropvolgende Twentse aanval werd de bal door de snelle linkerspits op de paal geschoten en lieten beide ploegen blijken dat het een wedstrijd zou worden die alle kanten op kon gaan. Na een goed begin van de thuisploeg kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Het voetbalde goed onder de druk uit en bleef langer in balbezit. Het middenveld van de thuisploeg had zijn handen vol aan aanvoerder Irfan Karijowidjojo die met zijn individuele acties en steekpasses voor dreiging zorgde. Ondanks een licht overwicht van de thuisploeg kreeg Anthony Rodriques uit een voorzet van Figo de Voogd de volgende mogelijkheid om te scoren. Weer was het de Twentse goalie die snel uitkwam en hem weerhield van een doelpunt. Kort daarna was het Dan Schallenberg die na een uitstekende aanname de bal op de lat schoot. Maar ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden tot scoren via de snelle linkerspits waar de Haagsche verdediging zijn handen vol aan had. Na een vlot lopende aanval over de linkerkant werd de bal voorgetrokken, maar de kopbal belandde in de handen van de goed opgestelde Sem Eekhout. In de 19e minuut kwam FC Twente bijna op voorsprong. Eerst was het Friso Arendse die op de doellijn redding bracht en daarna was de lat een sta-in-de-weg voor de Tukkers. Door een mooie aanval kwam ADO Den Haag in de 22e minuut verdiend op voorsprong door Irfan Karijowidjojo. Uit de rebound (het schot van Anthony Rodriques stuitte op de keeper) schoot hij de bal over de keeper het lege doel in. In de 26e minuut kreeg ADO Den Haag zelfs een mogelijkheid om de score te verdubbelen. Uit een steekbal van Irfan Karijowidjojo kreeg Anthony Rodriques de kans op 0-2, maar weer kon de Twentse sluitpost de bal tot corner verwerken. In de 28e minuut kreeg de thuisploeg een kans om de stand gelijk te trekken, maar de genomen vrije trap (net buiten het 16 meter gebied) werd over het doel heen geschoten. De laatste minuten van de eerste helft was het de thuisploeg dat aandrong en werd ADO Den Haag teruggedrongen. Zo kreeg het in de 32e minuut na een goede aanval een kans op een doelpunt, maar keeper Sem Eekhout zorgde ervoor dat beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers op zochten.

Na de rust, waarbij trainer Martijn den Haan nog eens de puntjes op de i zette, kwam de thuisploeg furieus uit de startblokken. Na het beginoffensief was het toch ADO Den Haag dat na zes minuten de kans op 0-2 kreeg. Het was Anthony Rodriques die na goed druk zetten de bal veroverde en alleen op de keeper afging. Het zat de hardwerkende en goed spelende spits niet mee, want hij schoof de bal net naast het doel. Geheel onverwachts kwam FC Twente op 1-1. Uit een hoge voorzet kwam de Twentse spits goed voor de uitkomende Sem Eekhout en kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Direct na de aftrap kon spits Anthony Rodriques zich dan toch belonen met een doelpunt. Uit een dieptebal ontdeed hij zich van zijn verdedigers en omspeelde de keeper. Helaas kwam zijn schot op de paal en kon voor de doellijn worden weggewerkt. In de 19e minuut zag Jayden Tammes zijn kopbal, uit een vrije trap van Dan Schallenberg, net naast het doel verdwijnen. Een doelpunt kon niet uitblijven en kort daarna was het dan toch raak voor de bezoekers. Uit een uitstekende individuele actie van Anthony Rodriques, die goed zijn lichaam gebruikte en wegdraaide van zijn directe tegenstander zorgde de goed meegelopen Irfan Karijowidjojo voor de 1-2. En weer moest FC Twente een achterstand goed maken. Maar ondanks de pogingen van de thuisploeg en enkele hachelijke momenten in het 16 metergebied gaf de Haagsche verdediging niets meer weg. De ploeg uit de Hofstad kreeg in de 26e minuut zelfs de kans om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Weer was het de gevaarlijke Anthony Rodriques die de 1-3 op de schoen had, maar helaas kon hij zijn goede spel niet belonen met een doelpunt en zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Zo pakte ADO Den Haag drie dik verdiende punten door een uitstekende teamprestatie. Volgende week speelt ADO Den Haag O14 op de Aftrap tegen NAC O14 (aanvang 12.30 uur).