Op een zonnig sportcomplex Woudenstein in Rotterdam vond afgelopen zondagmorgen de competitiewedstrijd plaats tussen de plaatselijke Excelsior en ADO Den Haag O13. De wedstrijd begint goed voor ADO Den Haag met 2 corners, maar het is Excelsior die bij haar 1e corner gevaarlijk wordt, de bal wordt van de lijn gehaald en voorkomt het eerste doelpunt van de wedstrijd. Divano Iglesias kreeg de eerste goede kans voor ADO Den Haag, maar in de volgende aanval van de Rotterdammers zorgt de goede sliding van Szymon Pycek dat de aanval wordt geneutraliseerd. In de 12 minuut is het dan toch raak, althans dat denkt iedereen, maar het doelpunt van Ozder Ozcan wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Divano Iglesias krijgt vlak daarna nog een goede kans en niet veel later is het toch raak voor ADO Den Haag. Spits Ozder Ozcan scoort de 1-0. Aanvoerder Valbon Muzlijaj zet de bal voor en via een assist van Divano Iglesias, komt de bal bij Ozder Ozcan, hij speelt zijn man uit en plaatst de bal rechts in de hoek. Een beloning voor het harde werk van de Haagse formatie. Ondanks het veldoverwicht en het goede spel van ADO Den Haag, valt toch de 1-1 in de 29e min van de 1e helft.

Met 3 wissels en de formatie iets anders neer te zetten, hoopt de Haagse trainer Joep Breimer iets te forceren in de 2e helft. Dit leidt tot een vrije trap in de 8e min, Tim Danhof schiet rakelings naast. Een snelle counter via Valbon Muzljaij en een voorzet van Senne Steijlen komt de bal voor, Ozder Ozcan krijgt de bal net niet goed onder controle. Kort daarna volgt een goede kans voor Excelsior, maar de Haagse sluitpost Connor Radford stopt de bal. Dertien minuten voor tijd krijgt Excelsior een goede kans, maar het doelpunt wordt afgekeurd, nummer 14 van Excelsior staat buitenspel terwijl hij scoort. ADO Den Haag speelt in deze fase wat minder en Excelsior grijpt alles aan om de vaart uit het spel te halen, een rommelige fase met veel kleine overtredinkjes. Kleine verkoudheidjes zorgen voor 2 bloedneuzen, die door verzorger Marciano Sloos professioneel verzorgt worden. Keeper Connor Radford houdt ADO Den Haag in de wedstrijd door een hele goede redding. Het gif is uit de wedstrijd, het zat er vandaag helaas niet in voor de Haagse formatie.

Aanstaande zaterdag wacht de 2e competitiewedstrijd op de Aftrap tegen Sparta Rotterdam.