Na een goede gelijkopgaande, maar onterecht verloren bekerwedstrijd tegen PSV moest ADO Den Haag O15 zich als team herpakken voor de 1e competitiewedstrijd na de winterstop in een divisie hoger. Afgelopen zaterdag staat gelijk een mooie uitdaging te wachten thuis tegen FC Utrecht om 10.15 met een mistig maar zacht wintertemperatuurtje. De 1e kans was voor, de in de spits startende rechtsbuiten, Andrew Imade. Deze liep met de bal aan zijn voet het zestienmetergebied binnen maar enigzins correct gehinderd door een Utrechtse verdediger kon hij de keeper niet verrassen. In de 7e minuut hield Sem Buvelot al dan niet vast bij een duel om de bal en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De Haagse keeper dook de verkeerde kant op en dus werd het snel 0-1 voor de bezoekers. Een kwartier later stond er alweer 1-1 op het scorebord door Lorenzo Maasland die een voorzet van Lynden Edhart goed afrondde, en gelukkig voor ADO Den Haag, de bal via een Utrechtse verdediger van richting veranderdde.

Vlak na de aftrap van de 2e helft werd een doelpunt van de gasten afgekeurd vanwege buitenspel en 1 minuut later werd de bal bij een Utrechtse aanval vlak voor de doellijn door aanvoerder Nick Nagtegaal tot hoekschop gekopt. De Hagenaars kropen door de spreekwoordelijke oog van de naald. In de 45e minuut had Lorenzo Maasland zijn en de Haagse 2e treffer op z'n hoofd, maar na een voorzet van Roy Kruis kon hij niet genoeg kracht zetten om de doelman te verrassen. In minuut 66 een voorzet van Andrew Imade maar door de stuit op het kunstgras kreeg Lorenzo Maasland net niet goed genoeg zijn rechterbeen achter de bal. Een kwartier voor tijd kwamen de Hagenaars door een rode kaart met 10 man te staan. Toch bleef de ploeg knokken voor een resultaat in deze wedstrijd. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel maar in de 81e minuut scoorde de mee naar voren gelopen Nick Nagtegaal. ADO Den Haag kreeg de laatste vrije trap van de wedstrijd genomen door Lynden Edhart, de bal kwam bij Nick Nagtegaal en nadat hij eerst de lat raakte ging de bal uit de rebound er prima in. FC Utrecht probeerde het nog wel in blessuretijd maar de tijd was voor de bezoekers te kort om nog een gelijkmaker te forceren.

Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Volendam om 12.00.