ADO Den Haag O19 begon deze koude zaterdagmiddag aan een reeks van 18 wedstrijden in de 1e divisie hoog tegen FC Emmen. De gasten kwamen fel uit de startblokken en probeerde direct druk te zetten op de achterste linie van de Haagse ploeg die daar zonder al teveel moeite onderuit wist te voetballen. Al snel in de wedstrijd kreeg de thuisploeg aardig wat mogelijkheden om de score te open maar de voorwaartsen hadden het vizier in de openingsfase duidelijk nog niet op scherp staan. FC Emmen daarentegen had aan de eerste mogelijkheid voldoende om op een   0-1 voorsprong te komen. Een onnodige overtreding in de buurt van het Haagse strafschopgebied leverde de gasten in de 14e minuut een vrije trap op die keurig in de linkerbovenhoek werd gekruld en doelman Kilian Nikiema kansloos liet. Het antwoord van ADO Den Haag liet niet lang op zich wachten. Na een aanval over vele schijven was het uiteindelijk Nick Broekhuizen die in de 17e minuut zijn ploeg met een doffe dreun op gelijke hoogte bracht, 1-1. In het restant van de 1e helft weigerde de Haagse ploeg van Penders en Koswal de Drentenaren op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Onder andere Amin Essabri en Evan Rottier wisten het net niet te vinden waar menigeen al een treffer hadden geteld. Zo bleef FC Emmen in een goed resultaat geloven en kon het zelfs af en toe een gevaarlijk counteren.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg wel doeltreffend uit de startblokken. Amin Assabri soleerde aan de rechterkant langs een aantal tegenstanders om tot slot snoeihard de bal achter de doelman te schieten. Hierdoor kwam ADO Den Haag in de 50e minuut op een 2-1 voorsprong. Het was wachten op de definitieve nekslag maar doordat de Haagse ploeg eigenlijk steeds slordiger begon te spelen kwam langzaam ook het geloof terug bij FC Emmen en werd het weer in het zadel geholpen door de thuisploeg. Tien minuten voor tijd echter was het wederom Amin Essabri die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3e treffer voor ADO Den Haag te scoren en daarmee het verzet van de gasten brak.

Na een midweekse oefenwedstrijd tegen AZ speelt ADO Den Haag o19 volgende week zaterdag wederom op "De Aftrap" in het Zuiderpark. Dit maal is VA NEC O19 de tegenstander. Aanvang van de wedstrijd is 14.45.