Nadat ADO Den Haag O16 vorige week de drie punten in eigen huis hield tegen Fortuna Sittard, moest het afgelopen zaterdag uit spelen tegen FC Dordrecht. Zonder een zonnetje en ook geen wind, maar wel koud, begon ADO Den Haag de wedstrijd met snelle aanvallen richting het doel van FC Dordrecht. Toch kreeg FC Dordrecht de eerste kans om de score te openen. Het spel gaat dan redelijk heen en weer, waarbij wel gesteld kan worden dat ADO Den Haag meer aan de bal is en het spel ook moest maken. FC Dordrecht bedient zich meestal van de lange bal tijdens de omschakeling en komt er voetballend, op een enkele keer na, niet aan te pas. ADO Den Haag verzuimt om de opgelegde kansen af te maken en te scoren. Zo schiet Niels Noordhoek uit een vrije trap over en lukt het ADO Den Haag in de 36e minuut de bal, na een corner van Oscar Minnaard, maar niet in het net te krijgen nadat deze als in een flipperkast alle kanten op vloog. Mustafa Tetik kreeg vlak voor rust nog een kans, helaas zonder resultaat. Ook Nuno Laguna Burgos lukt het niet en zijn schot gaat, na een voorzet van Niels Noordhoek, over. Uiteindelijk lukt het ADO Den Haag in de blessuretijd van maar liefst 4 minuten, de openingstreffer te scoren. Een schot van Kasper Vankan komt uit de rebound voor de voeten van Jeroen Haars en die haalt uit met de openingscore tot gevolg, 0-1. Niet veel later klonk het rustsignaal.

In de tweede helft is het zaak dat ADO Den Haag de rust en zijn geduld bewaart, maar wel de snelheid in het spel houdt. Uiteraard was de verwachting dat FC Dordrecht ook nog wel wat wilde laten zien. En dat gebeurde ook. Mede door het doortastende optreden van Sem Buvelot, die als gastkeeper van O15 mee was, hield ADO Den Haag de 0 achterin vast.
FC Dordrecht was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken en ADO Den Haag kreeg al weer kansen. In de 55e minuut speelde Jaydavon Haas de bal naar Ibrahim Gasamma. Het schot dat hierna volgde vloog recht op de keeper van FC Dordrecht af, die deze dus eenvoudig kon stoppen. Omdat je met een stand van 0-1 nog niet lekker achterover kon gaan leunen, werd het hier en daar toch weer billen knijpen op de bank. Gelukkig kon ADO Den Haag de stand naar 0-2 toe brengen. Na een corner van Oscar Minnaard is het Kasper Vankan die de 0-2 scoort. Het verdere verloop van de wedstrijd leverde geen echte kansen op, zodat ADO Den Haag voor de tweede keer op rij drie punten bij mag schrijven. Een prima resultaat om zo uit de winterstop te voorschijn te komen.
Komende zaterdag spelen de mannen tegen Sparta Rotterdam O16 om 12:30 uur.