In de schaduw van het Volendamse Kras stadion werd er op veld 2 om 12.10 afgetrapt voor de wedstrijd van FC Volendam tegen ADO Den Haag onder 15. De eerste kans was al in de 2e minuut van Leroy Molenaar maar zijn schuiver schoof voorlangs het Volendamse doel. In de 15e minuut slalomde de Haagse linksbuiten, Lorenzo Maasland richting het vijandelijke doel en kapte in het zestienmetergebied een van de verdedigers uit maar werd onregelementair gehaakt. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd door Lorenzo zelf feilloos binnengetrapt, 0-1. Twee minuten later werd er verkeerd, door de Haagse achterhoede, uitverdedigd en de zwarte wijdbroeken maakte dit kadootje koelbloedig af, 1-1. In de 23e minuut een prachtige solo vanaf de middellijn, gepaard met een slalom van Leroy Molenaar die schitterend in de korte hoek de Volendamse keeper verrastte, zodoende de 1-2 op het scorebord plaatste. Een paar minuten later schoot Andrew Imade met links vanaf 20 meter de bal richting doel, de keeper kon deze bal nog wel, al dan niet slecht, verwerken maar Lorenzo Maasland was gretig genoeg om de 1-3 binnen te tikken. Zeven minuten voor rust kreeg Nick Nagtegaal de bal vanuit de lucht per ongeluk op zijn hand, met zijn armen langs zijn lichaam maar de scheidsrechter legde ook nu de bal op de stip en ook nu weer pakte Volendam dit kadootje gretig uit en zodoende de ruststand op 2-3 bracht.

Vlak na de aftrap van de 2e helft in de 47e minuut liep rechtsbuiten Andrew Imade richting de rechterhoek en hoekvlag en de bal, die voelde als een voorzet, zeilde via binnenkant 2e paal pardoes het doel in. Omdat Lorenzo Maaslands zijn 3e goal, dus hattrick werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel werd de eindstand vastgezet op 2-4 en zodoende de Hagenezen met 6 punten uit 2 wedstrijden de lijst aanvoeren van de Eredivisie laag.