Op De Aftrap in het zuiderpark begon ADO Den Haag O19 goed aan de wedstrijd tegen de gasten uit Nijmegen. De eerste 10 minuten speelde de ploeg van Penders en Koswal veelal op de helft van de tegenstander maar langzaam maar zeker kroop NEC uit haar schulp. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de kans om de score te openen nadat het via Amin Essabri en Sam Zeeman over de rechterkant gevaarlijk werd maar Amin zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van NEC. Met dit wapenfeit was het wel gedaan met de echte kansen. Beide ploegen probeerde wel maar konden niet echt een vuist maken om kansen te creëren.

Na de pauze waren het toch de gasten die langzaam maar zeker de bovenliggende partij werden. De thuisploeg liet het kaas van het brood eten en mocht doelman Kilian Nikiema danken dat het lang 0-0 bleef. Na een uur spelen ging immers een inzet via zijn vingers en lat over het doel en niet veel later ranselde hij een hard schot uit zijn doel. Toch moest ook hij zijn meerdere een keer erkennen. Na onnodig balverlies aan Haagse zijde kreeg NEC in de 73e minuut de mogelijkheid om doelman Nikiema weer onder schot te nemen en dit maal was het schot ook hem te machtig, 0-1. ADO Den Haag probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar vandaag stokte de Haagse aanval te vaak voordat het gevaarlijk voor het doel van de tegenstander kon komen. NEC bleef op de been en kijkend over 90 minuten voetbal mocht het ook de meeste aanspraak op de 3 punten maken.

Volgende week gaan de mannen van Penders en Koswal op bezoek bij NAC.