Nieuws & Verslagen

Verslagen

Zaterdag nam ADO Den Haag het voor de derde keer op dit seizoen tegen de leeftijdgenoten van Sparta Rotterdam. Thuis werd destijds met 0-1 verloren en uit met 4-1 gewonnen. Het zijn dus altijd lastige wedstrijden voor ADO Den Haag tegen Sparta. Dit keer met een stormachtig windje recht over het veld, konden beide elftallen niet over een compleet elftal beschikken. Door zowel geblesseerden als doorgeschoven en uitgeleende spelers moesten de elftallen spelers uit de O15 gelederen halen. Omdat het bij beide elftallen speelde, waren de elftallen nog gewaagder aan elkaar. Of het aan het weer lag of de op verschillende plekken gewisselde ploeg, het spel was niet best. De eerste helft begint ADO Den Haag in slaapstand en weet Sparta (met wind mee) niet te profiteren. ADO Den Haag kan in de 13e minuut een aanval opzetten. Kaj van Houwelingen schiet de bal op de op links opkomende Sofyan El Hannoudi die de bal weer naar rechts inbrengt waar Niels Noordhoek niet aarzelt en de bal snoeihard tegen de touwen schiet. Het zou het enige wapenfeit zijn dat een doelpunt opleverde.

Ondanks dat ADO Den Haag de tweede helft stukken beter begon als de eerste, gaat deze wedstrijd als één van de slechtste de boeken in. Toch is dat ook een stukje kwaliteit. Er zijn, op het moment dat het even niet loopt en dan toch in staat zijn, zelfs met wind tegen, het voordeel naar je toe te trekken en vast weten te houden. Klasse want de mannen zijn nog steeds ongeslagen in het tweede gedeelte van dit seizoen. De eerstkomende weken zijn er geen competitiewedstrijden voor ADO Den Haag O16, zodat er volop getraind kan worden en spelers aan hun herstel kunnen werken.
 
Opstelling ADO Den Haag O16:
Guus Dicke, Niels Noordhoek, Keanu Does, Kasper Vankan, Jaylaino van Gurp, Jaydavon Haas, Oscar Minnaard (60. Andrew Imade), Kaj van Houwelingen (77. Lynden Edhart),
Nuno Laguna Burgos (50. Jordan Gout), Elyas Bardi (73. Nuno Laguna Burgos), Sofyan El Hannoudi (78. Ibrahim Gasamma).
 

Deel dit item