De mannen van coaches Penders en Koswal gingen vandaag op bezoek bij NAC. Uit eerdere confrontaties dit jaar wist de ploeg wat het kon verwachten en wist het zodoende dat er voor iedere meter gestreden zou moeten worden. De thuisploeg kwam fel uit de startblokken en gaven de ploeg uit Den Haag weinig gelegenheid om rustig een aanval op te bouwen. Het optische overwicht wat NAC had leidde overigens niet tot grote kansen. Om te scoren kreeg het enigszins hulp van de Haagse defensie. Via een aanval over de linkerflank werd de thuisploeg niet voldoende gehinderd en bij de hoge voorzet leek de Haagse achterhoede ook niet bij de les en liet het zich bij de tweede paal verrassen waardoor het na 13 minuten 1-0 stond. ADO Den Haag wist deze achterstand al na 7 minuten teniet te doen. Jesse Reinders mocht een vrije trap nemen en krulde de bal mooi in de linker bovenhoek en gaf de doelman het nakijken. NAC herpakte zich snel na deze tegentreffer en streed voor iedere meter en schuwde hierbij het duel niet. Na ruim een half uur spelen werd door de thuisploeg een bijna identieke aanval opgezet. Wederom werd de bal vanaf links voorgezet, ditmaal echter over de grond, en ook nu was de Haagse achterhoede niet bij de les en bij de tweede paal kon de eenvoudig achter doelman Kilian Nikiema worden geschoten, 2-1. Nog voor rust kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Nu was het een Haagse verdediger die de bal verspeelde en vrije doorgang bood aan de aanvaller van NAC. Deze laatste pakte dit cadeautje dankbaar uit en zette zijn ploeg op een riante voorsprong.

Na de pauze was het hopen op een opleving van de Haagse ploeg. Het probeerde om NAC naar achter te drukken maar kreeg in de 56e minuut toch weer de deksel op de neus. Een voorzet werd door Timo de Vreede ongelukkig in eigen doel geschoten en bracht hiermee het verschil op 3 doelpunten. Met het inbrengen van verse krachten probeerde de Haagse coaches het tij nog te keren wat enigszins lukte en zowaar wist Even Rottier met een mooie treffer de spanning terug te brengen, 4-2. Na deze treffer was de Haagse ploeg dicht bij de aansluitingstingstreffer maar vond het de NAC doelman op haar weg. Toen NAC in de 76e minuut, na een van zijn spaarzame aanvallen in de 2e helft, doeltreffend wist af te ronden kwam de 5-2 op het scorebord en was de nu wel strijd gestreden. ADO Den Haag probeerde het nog wel maar realiseerde te laat in deze wedstrijd dat kwaliteit pas wint bij gelijke strijd. Laat dit een wijze les zijn voor het restant van deze competitie.