ADO Den Haag O17 kreeg afgelopen weekend AFC uit Amsterdam op bezoek. Na 2 weken met mindere uitslagen, er werd verloren van NAC en FC Groningen, een mooie tegenstander om weer aansluiting te vinden op de ranglijst. Op een winderig en regenachtige sportpark "De Aftrap" moesten de mannen van het trainers duo Hoogendorp/Samson laten zien wat de intenties zijn voor de rest van het seizoen. ADO Den Haag O17 schiet uit de startblokken. De eerste de beste aanval via Gioele Nicolaas en Abdulrahman Sango levert gelijk een 100 procent kans op. Jeroen Haars weet met dit buitenkansje wel raad en zet nog binnen de 120 tellen de 1-0 op het scorebord. ADO Den Haag is het eerste kwartier veelvuldig op de helft van AFC te vinden. De resulteert nog in een aantal mogelijkheden voor Jeroen Haars en Gioele Nicolaas naar de inzet van beide mist de juiste richting. ADO Den Haag weet de score in het eerste kwartier toch te verdubbelen als Emre Ates na een vrije trap van Sacha Komljenovic bij de 2e paal weet binnen te koppen. Na deze 2-0 breekt er een fase aan waarin de doelman van dienst Lars Wassenaar kan laten zien waar hij voor was opgesteld. Na een halfuur spelen denken de gasten recht te hebben op een strafschop. Maar de prima fluitende scheidsrechter was resoluut en liet doorspelen. Maar de gasten uit Amsterdam waren niet van plan om zich neer te leggen bij deze tussenstand en waren in het laatste kwartier van de eerste helft regelmatig te vinden op de Haagse speelhelft maar zouden niet tot score komen. En zo gaan beide ploegen met een 2-0 ruststand rusten.

Het eerste kwartier van de 2e helft werd er weinig gevaar gesticht voor beide doelen. Maar na dat kwartier wist ADO Den Haag O17 toch weer een aantal kansen te creëren. Nuno Laguna Burgos was het dichtste bij een volgende Haagse treffer maar zijn inzet belanden op de paal. De rebound was ook niet aan Jeroen Haars besteed. Een inzet van Abdulrahman Sango werd nog voor de doellijn weggewerkt door de Amsterdamse defensie. Maar ook de Haagse defensie moest bij de les blijven want AFC wist ook de nodige mogelijkheden te creëren. Maar konden opgelucht zijn dat het vizier van de Amsterdammers niet altijd op scherp stond. Vlak voor het eindsignaal weet ADO Den Haag O17 op een 3-0 voorsprong te komen. Als Nuno Laguna Burgos vanuit een strafschop de 3-0 binnen schiet. In de blessuretijd weet AFC alsnog de eretreffer te score maar de overwinning van ADO Den Haag O17 kwam verder niet meer in gevaar en wint ADO Den Haag met 3-1.

Volgende week komen de leeftijd genoten van FC Volendam richting Den Haag. Aanvang wedstrijd is 15.00 uur.