ADO Den Haag O19 ging vrijdagavond op bezoek naar Het Kasteel om aan te treden tegen Sparta. Waar eerder dit seizoen de wedstrijd in 0-0 eindigde zou deze tweestrijd wel een winnaar op leveren. Na de teleurstellende prestatie van vorig week moesten de mannen van Penders en Koswal aantonen dat vorige week een incident is geweest. De tegenstander hielp ADO Den Haag om direct bij de les te zijn want in de 1e minuut mikte een van de aanvallers van Sparta de bal al op de lat. Deze waarschuwing kwam goed van pas want de Haagse ploeg liet merken dat er lessen geleerd waren. Ondanks de druk van de thuisploeg bleef men nu wel geconcentreerd en werden de duels niet geschuwd. In de 19e minuut kreeg ADO Den Haag haar grootse kans van de 1e helft. Een prima pass van Amin Essabri, met veel gevoel met buiten links gegeven, in de loop van Evan Rottier werd door deze laatste hard over geschoten. In het restant golfde het spel heen en weer.

In het tweede bedrijf kwam de Haagse ploeg in de 55e minuut op voorsprong. De niet altijd consequent fluitende scheidsrechter gaf tot verbazing van velen ADO Den Haag een strafschop na een lichte overtreding tegen Nick Broekhuizen. Evan Rottier rondde deze buitenkans bekwaam af, 0-1. De gasten waren nu even de baas op het veld en gingen op jacht naar de 2e treffer. Deze treffer viel in de 61e minuut. Daan Hartemink kon uitbreken aan de linkerflank en gaf de mee opgekomen Amin Essabri een niet te missen kans. Beheerst schoot hij de bal in het lege doel en bracht hiermee de tussenstand op 0-2. Gek genoeg bracht dit niet nodige rust in het Haagse spel. Sparta ging wat opportunistischer spelen en ADO Den Haag ging hier teveel in mee. Zonder dat de Rotterdammers echt grote uitgespeelde kansen kreeg hing een aansluitingstreffer in de lucht. Deze treffer viel in de 71e minuut. Niet scherp genoeg verdedigen bracht de voorwaartsen van Sparta in de gelegenheid om elkaar makkelijk te vinden en doelman Kilian Nikiema kansloos te laten, 1-2. Sparta rook meer maar de Haagse ploeg kon nu ook loeren op een beslissende counter. In een spannende slotfase hield de Haagse doelman zijn doel verder schoon en in de 94e minuut stuurde Carlo de Gelder, na het veroveren van de bal, Evan Rottier de diepte in en deze schoot de 3e Haagse treffer achter de Rotterdamse doelman. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en waren de drie punten een feit.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Almere City, aanvang 12.00 uur.