ADO Den Haag O14 pakte afgelopen zaterdag drie punten door een overwinning op Sparta Rotterdam O14. Bij een 2-2 ruststand liep de ploeg van trainer Marlon Dandare in de tweede helft uit naar 4-2 en heeft nu 12 punten uit vier wedstrijden. Dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden, bleek al na het eerste fluitsignaal. Vanaf de aftrap probeerde Sparta d.m.v. een lange bal gelijk druk te zetten op de Haagsche verdediging. Toch was het na enkele minuten spelen de thuisploeg die een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Anthony Rodriques maakte goed gebruik van zijn snelheid en kwam gevaarlijk het 16 meter gebied van de Spartanen binnen. Helaas kon hij de bal niet goed controleren, waardoor de verdediging de bal kon wegwerken. De toon was gezet en ADO Den Haag had in de eerste vijf minuten de controle over de wedstrijd. Pas in de 7e minuut was daar het eerste wapenfeit van de bezoekers, maar keeper Sem Eekhout stond goed opgesteld en had weinig moeite met het schot. Ondanks dat de thuisploeg veel balbezit had en probeerde te voetballen, was het spel bij vlagen slordig en onnauwkeurig. Sparta kon hiervan profiteren en bracht in de 9e minuut de score op 0-1. Uit een afgeslagen vrije trap werd de bal niet volledig weggewerkt. Hierdoor kon de bal snel worden opgepikt en met een steekpass kwam de linkerspits vrij voor keeper Sem Eekhout en tekende voor de eerste treffer van deze boeiende wedstrijd. Sparta probeerde na de voorsprong het initiatief over te nemen en ging op zoek naar de 0-2. In de 12e minuut was keeper Sem Eekhout een sta-in-de-weg voor de Spartanen. Door een prachtige redding zorgde hij ervoor dat Sparta haar eerste corner kreeg, maar ADO Den Haag wel in de wedstrijd bleef. Beide ploegen bleven voetballen en zo ontstond er een wedstrijd dat beide kanten op kon gaan. In de 19e minuut kwam ADO Den Haag verdiend op 1-1. Na een goede aanval (opgezet van achteruit) zorgde spits Anthony Rodriques, uit een op maat gegeven voorzet van rechterspits Alex Wagenaar, met een uitstekende kopbal voor de gelijkmaker. De thuisploeg putte hier vertrouwen uit en nam het initiatief (door goed voetbal) weer over. De bezoekers werden vroeg vastgezet en leden veel balverlies. In de 25e minuut kreeg ADO Den Haag een mogelijkheid om te scoren. Irfan Karijowidjojo werd, na een uitstekende individuele actie, onreglementair gestuit net buiten het 16 metergebied. Helaas kon Dan Schallenberg het net niet vinden, want zijn vrije trap ging ruim over het doel. Kort hierna was het Alex Wagenaar dat zijn schot in de handen zag verdwijnen van de Spartaanse keeper. Na een zelf opgezette aanval kreeg hij de bal van middenvelder Marley Cruz, maar zijn schot miste kracht. In de 30e minuut kwam de thuisploeg toch verdiend op voorsprong. Het was Anthony Rodriques die uit een prima steekbal (na een uitstekende individuele actie) van Irfan Karijowidjojo niet te stoppen was door de verdedigers en de bal onhoudbaar laag in de hoek schoot. Helaas was de voorsprong van korte duur, want na de aftrap was de stand alweer gelijk. Uit een overtreding net buiten het 16 metergebied scoorde de bezoekers uit een vrije trap de 2-2. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Sparta nog een mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten, maar het was keeper Sem Eekhout die met enkele goede reddingen ervoor zorgde dat de 2-2 op het bord bleef staan.

De tweede helft (met een felle tegenwind) zocht ADO Den Haag vanaf de Aftrap de diepte. Toch was het Sparta dat (gesteund door de wind) via lange ballen de verdediging onder druk probeerde te zetten. Ondanks de tegenwind moet gezegd worden dat de thuisploeg bleef voetballen. Het probeerde onder de druk uit te voetballen, zonder gelijk de lange bal te hanteren. Toch kwam Sparta in de 4e minuut bijna op een voorsprong. Uit een afgeslagen corner werd de geschoten bal ternauwernood over het doel getikt door Sem Eekhout. ADO Den Haag werd achteruit gedrongen en had het moeilijk. Het was keeper Sem Eekhout die een minuut later zich weer onderscheidde door een prima redding. ADO Den Haag knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg in de 13e minuut de kans om op voorsprong te komen. Uit een vrije trap, die werd ingedraaid in het 16 metergebied kreeg Alex Wagenaar een duw in de rug, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Verdediger Jayden Tammes wist daar we raad mee en schoot de bal onhoudbaar in de hoek en bracht ADO Den Haag op voorsprong. Direct na de aftrap was het weer keeper Sem Eekhout die redding bracht na een verkregen vrije trap van de bezoekers. Ondanks dat Sparta op zoek ging naar de gelijkmaker, bleef ADO Den Haag voetballen en kreeg het ook mogelijkheden (Dan Schallenberg schot op de keeper). Toch was Sparta dicht bij de gelijkmaker, maar elke keer was het keeper Sem Eekhout die met uitstekende reddingen het scoren belette. Uiteindelijk maakte spits Anthony Rodriques aan alle Spartaanse illusies een eind door in de 34e minuut zijn derde doelpunt te maken. Uit een splijtende pass van Maikey Houwaart sprintte hij zijn directe tegenstander eruit en schoot de bal langs de Spartaanse doelman. In de laatste minuut kreeg Figo de Voogd de kans om er 5-2 van te maken, maar in eerste instantie werd zijn schot gestopt door de keeper en zag hij zijn rebound over het doel verdwijnen. Zo bleef het bij 4-2 en kan trainer Marlon Dandare terugkijken op een uitstekende prestatie van zijn ploeg. Volgende week speelt ADO Den Haag O14 een oefenwedstrijd tegen Volendam O14. De wedstrijd wordt gespeeld op de Aftrap en begint om 12.00 uur.