Met een stevige, ontstuimige wind dwars over het veld van sportpark Woudestein speelde ADO Den Haag O15 op een ongebruikelijke zondagochtend om 1100 uur tegen hun leeftijdgenoten van Excelsior Rotterdam. In de 6e minuut mocht Lynden Edhart aanleggen voor een vrije trap vanaf rechts zo'n 10 meter van het Rotterdamse doelgebied. Hij gaf de bal voor op de Haagse spits Iliyas Bardi maar hij kon met een halfgeraakte omhaal de keeper van Excelsior niet echt verrassen. Precies een kwartier later een afstandschot van Roy Kruis maar de bal werd via een Excelsior verdediger tot hoekschop verwerkt. De spelers van trainers Giovanni Franken en Aden Mohamed moesten het vanaf de rust over een andere boeg gooien want voetballend en met tactische extra's lukte het door het ontstuimige weer ook niet echt.

Met de sterke Andrew Imade rechts in de spits probeerde ADO Den Haag het op een andere manier. Zes minuten later in de 2e helft legde de scheidsrechter de bal op de stip omdat de Rotterdamse keeper Lorenzo Maasland onderuit haalde. Deze keer ging Iliyas Bardi achter de bal staan en faalde niet. Met even later de boomlange Max Wang voor de moe gestreden Iliyas Bardi in de spits gingen de Zuiderparkers op jacht naar de 0-2. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd mocht Nano Bryson voor zijn maatje op het middenveld, Leroy Molenaar invallen maar dan hangend aan de linkerkant. Vele aanvallen en nog meer combinaties naar voren strandden door de stevige zijwind in schoonheid. Ook heel veel ballen belandden over de achterlijn ofwel aan de andere kant over de zijlijn. En toch mochten de Hagenaars, mede door de binnen geschoten penalty de terecht gewonnen 3 punten mee naar het Zuiderpark nemen.
Volgende week zaterdag is ADO Den Haag O15 vrij en wordt er getraind.