Onder stormachtige omstandigheden, waarbij de wind vrij spel had op "De Aftrap", begon de ploeg van Penders/Koswal vandaag aan de wedstruhd met de wind in de rug. Dit voordeel gedurende de eerste 45 minuten werd door ADO Den Haag volledig benut. Het duurde even voordat de spelers gewend waren aan de omstandigheden maar langzaam maar zeker had de ploeg volledige controle over de wedstrijd. De eerste grote kans diende zich na tien minuten spelen aan. Na een goed lopende aanval werd Evan Rotter vrijgespeeld maar zijn schot miste kracht en de juiste richting om de doelman van Almere City te kunnen verschalken. Hoewel het overwicht van de Haagse ploeg groot was, de gasten uit Almere probeerde het wel maar de Haagse defensie gaf geen kans weg, duurde het toch een half uur voordat de score geopend werd. Na een lange aanval belandde de bal uiteindelijk via Steijn Wijsman voor de voeten van Daan Hartemink die beheerst de 1-0 op het scorebord bracht. Tien minuten later was het Atilla Agirman die attent reageerde, toen de Almeerse doelman een rebound moest toestaan, en de bal het doel ingleed, 2-0. Nog voor rust kwam ADO Den Haag op een 3-0 voorsprong. Evan Rottier werd in de extra tijd van de 1e helft de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman af gaan. Dit buitenkansje liet hij zich niet ontnemen en beheerst scoorde hij het 3e Haagse doelpunt.

Na de thee verwachtte veel mensen een omgekeerd spelbeeld. Deze mensen kwamen echter bedrogen uit. ADO Den Haag voetbalde tegen de wind in alsof niet anders gewend was waar Almere City zich geen raad wist met het wind voordeel. In deze 2e helft zou er echter geen verandering in de score meer komen. ADO Den Haag gaf wederom geen kans weg en de Haagse voorwaartsen verzuimde om de score verder op te voeren. Door deze overwinning heeft ADO Den Haag weer aansluiting bij de top van de ranglijst.

Volgende week gaan de ploeg op bezoek bij PEC Zwolle. Aanvang van deze wedstrijd is 12.30 en wordt in het stadion van PEC Zwolle gespeeld.