ADO Den Haag O19 trad vandaag aan tegen PEC Zwolle O19 met voor de Haagse ploeg als inzet aansluiting houden met de top van de ranglijst. Het eerste kwartier van deze wedstrijd was dit besef zeker aanwezig. De ploeg van Penders/Koswal kwam goed uit de startblokken en al in de 5e minuut mocht het na een handsbal een penalty nemen. Na een prima aanval over de rechterflank werd een voorzet van Carlo de Gelder maar half verwerkt door de Zwolse doelman en daarna kwam de bal pardoes op de arm van een van de verdedigers. De prima leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Evan Rottier weet over het algemeen wel raad met deze buitenkansjes, 0-1. De gastheren waren even aangeslagen en ADO Den Haag bleef prima combineren. In de 15e minuut werd een aanval over links opgezet en Evan Rottier slingerde de bal voor het Zwolse doel waarna Carlo de Gelder de doelman met een schot onder vuur nam. Zijn schot werd echter goed geblokt maar in de herkansing krulde De Gelder de bal in de verre hoek en zette zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Lang kon ADO Den Haag echter niet van deze riante voorsprong genieten omdat het met een aantal fouten achterin de thuisploeg weer in het zadel hielp. Uit het niets kreeg het in de 18e daardoor een niet te missen kans om de 1-2 te scoren. Nu waren het de gasten die van slag waren en van de prima start bleef weinig over. Onnodig balverlies verstoorde diverse maal de Haagse aanvallen en PEC Zwolle rook de kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam dan ook de gelijkmaker op het scorebord. Na een snelle aanval over links werd een voorzet over de grond eenvoudig achter de Haagse doelman getikt. Het werd duidelijk dat als ADO Den Haag deze wedstrijd naar zich toe wilde trekken het de 2e helft weer bij de les moest zijn.

Na de pauze zou de thuisploeg nog tweemaal gevaarlijk zijn. Direct in de 46e minuut kreeg een aanvaller van PEC Zwolle de gelegenheid om ongehinderd uit te halen maar zijn harde schot ging hard over de kruising van het Haagse doel. Hierna bouwde ADO Den Haag langzaam een overwicht op en kreeg het langzaam controle over de wedstrijd. Eerste waren het nog speldenprikken die werden uitgedeeld, een schot van Nick Broekhuizen ging over het doel en een schot van Evan Rottier spatte op de paal uiteen, maar in de 80e minuut kwam toch de bevrijdende 3e treffer. Na een overtreding op invaller Amin Essabri, ging deze zelf achter de bal staan om de toegekende vrije trap te nemen. Met veel gevoel krulde hij de bal achter de kansloze doelman en de 2-3 voorsprong stond op het scorebord. In het restant van de wedstrijd probeerde de thuisploeg om een nog een punt aan deze wedstrijd over te houden en in de 94e minuut slaag het daarin nog bijna ook. PEC Zwolle mocht nog een corner nemen en nadat de bal slecht werd ingekopt deze weer ingebracht en via twee Zwolle spelers belandde de bal in het Haagse doel. In een armgebaar en fluitsignaal werd vreugde en verdriet weergegeven. De scheidsrechter had buitenspel geconstateerd (zou een VAR momentje geweest zijn) en de gelijkmaker telde niet waardoor de Haagse ploeg de 3 punten mee naar Den Haag kon nemen.

Volgende week treed de ploeg aan tegen Willem II, de huidige nummer 2 op de ranglijst.