Zondag moest ADO Den Haag O16 het opnemen tegen Excelsior R'dam O16 op sportcomplex Woudestein. Het mooie weer van zaterdag had inmiddels plaatsgemaakt voor een grijze, en winderige dag met af en toe een spettertje regen.

De eerste 10 minuten en bijna de rest van de eerste helft overheerst ADO Den Haag, maar lukt het niet om echte kansen te creëren. Een schot van Nuno Laguna Burgos voorlangs in de 27e minuut is wellicht het hoogtepunt van die helft. Voor Excelsior ontstond er tot twee keer toe een kans door het slordig wegwerken van de bal door de verdediging van ADO Den Haag. Gelukkig stond Bas Tanis zijn mannetje en behoedde, met gevaar voor eigen leven, ADO Den Haag van een tegentreffer. De ruststand bleef daardoor steken op 0-0.

In de tweede helft zien we een ander Excelsior, en ADO Den Haag komt ongewijzigd het veld in. In de 50e minuut kan Nuno Laguna Burgos de bal net niet bereiken na een voorzet van Mustafa Tetik. Dan werkt ADO Den Haag zich nodeloos in de problemen en moet keeper Bas Tanis wederom aan de bak en haalt de aanval van Excelsior eruit. Excelsior maakt veelvuldig gebruik van een snelle omschakeling bij balverlies van ADO Den Haag. Wanneer Excelsior ook voor een bijna open goal mist en de wedstrijd bijna ten einde loopt, lijkt het merendeel van de toeschouwers zich te berusten in een 0-0 gelijkspel. Als vlak voor tijd, in de 79e minuut, ADO Den Haag een aanval opzet, via Kaj van Houwelingen en Jeroen Haars, lukt het Sofyan El Hannoudi om de bal binnen te schieten en de 0-1 op het scorebord te brengen. Niet veel later zorgt Jordan Gout voor de 0-2 met een bekeken intikkertje.

Mooi en verdiend resultaat voor het team, waardoor ADO Den Haag nu bovenaan met 3 punten los staat. Aankomende zaterdag is het zaak deze 3 punten te verzilveren tegen PEC Zwolle thuis.