Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag Onder 21 heeft zichzelf enorm te kort gedaan in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De formatie van oefenmeester Virgilio Teixeira speelde een prima wedstrijd op sportpark Skoatterwâld, maar vergat zichzelf te belonen. Een strafschop en een van richting veranderd schot deden uiteindelijk ADO Den Haag de das om: 2-0.

Zonder de geblesseerde topscorer Sem Steijn had ADO Den Haag al vanaf de openingsfase het betere van het spel. Hierdoor werden enkele mooie kansen gecreëerd, maar leverde dit geen treffers op. Zo was eerst Nick Broekhuizen, op aangeven van Evan Rottier, dichtbij een doelpunt. Maar via een speler van sc Heerenveen ging de bal over de achterlijn. Ook Xander Severina had ADO Den Haag op voorsprong kunnen zetten. Met een bekeken bal verraste de aanvaller bijna de sc Heerenveen-keeper. Zijn poging belandde echter op de kruising.


Na deze kansen kwam ook de thuisploeg beter in de wedstrijd. Na een counter belandde de bal voor de voeten van een sc Heerenveen-speler, die gelukkig voor heel ADO Den Haag de bal over het doel van keeper Hugo Wentges schoot. Kort hierna was het wel raak voor sc Heerenveen. Scheidsrechter Oostrom legde de bal, na vermeend vasthouden bij een corner, op de stip waarna Djenahro Nunumete het buitenkansje verzilverde: 1-0.

ADO Den Haag herpakte zich echter snel na de opgelopen achterstand en kwam via Maarten Rieder direct weer gevaarlijk voor het doel. Keeper Martijn Dijkstra kon het schot van Rieder echter ternauwernood tot corner verwerken.Ook na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Teixeira had inmiddels een dubbele wissel toegepast door Yahya Boussakou en Abdullah Bozkurt in de ploeg te brengen voor Nick Broekhuizen en Nino Noordanus. De beste kans op de gelijkmaker was hierna voor Severina. Maar ook zonder resultaat.

Ook in Heerenveen ging vervolgens weer een oude voetbalwet op. De thuisploeg wist namelijk wel een van haar spaarzame kansen af te maken. Na slordig balverlies in de opbouw werd een schot van sc Heerenveen van richting veranderd waarna Hugo Wentges voor de tweede maal kansloos was: 2-0. Dit bleek tevens de eindstand te zijn.


Een zure en onnodige nederlaag voor ADO Den Haag Onder 21. Aanstaande woensdag staat al de volgende competitiewedstrijd voor ADO Den Haag op het programma. Op De Aftrap is FC Twente/Heracles om 16.00 uur de tegenstander.

Opstelling ADO Den Haag Onder 21
Wentges; Seedorf, Ates, M. Mulder, J. Mulder (85. Van der Kwaak); Broekhuizen (46. Bozkurt), Rieder, Reinders; Rottier, Noordanus (46. Boussakou), Severina.

Deel dit item