ADO Den Haag Onder 19 heeft woensdagmiddag 24 augustus in een oefenduel met de leeftijdgenoten van China met 2-2 gelijkgespeeld.

China Onder 19, dat is Nederland is ter voorbereiding op het Aziatisch Kampioenschap, kwam op voorsprong waarna het ADO Den Haag langszij zag komen. Met een mooie goal in de tweede helft zorgde China dat er alsnog een remise uit de bus rolde. De bal lag al snel in het net in een zonovergoten Kyocera Stadion. Het doelpunt werd in de achtste minuut gemaakt door China. Een vrije trap van even buiten de ‘zestien’ kon doelman Jurrian Jouvenaar nog wel keren, maar hij deed dat zo in de voeten van Yang Shuai. Die kon simpel binnentikken: 0-1.

Lang wist China niet van de voorsprong te genieten. Want vijf minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Een schot van Donovan de Groot werd gelost door Zhang Yan. Voor de rebound stond Chovanie Amatkarijo klaar om de 1-1 tegen de touwen te werken. Even later kwam ADO Den Haag zelfs op voorsprong. Een strakke voorzet van Trevor David werd keihard binnengekopt door Delano Ladan. Daarna gebeurde er niet veel meer. Ruststand 2-1.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft trok China de stand weer gelijk. Daarbij kreeg het de nodige hulp van keeper Delano Kloos, die was ingevallen voor Jouvenaar. Kloos stond te ver voor zijn doel en Ning Weichen merkte dat goed op. Met een prachtige boogbal liet hij de Haagse keeper het nakijken.

Vanwege de warmte op het veld werden er een flink aantal drinkpauzes ingelast. Daardoor pasten beide trainers, Aleksandar Rankovic van ADO Den Haag en Li Ming van China, ook de nodige wissels toe. Het kwam het tempo van het duel, en daarmee de kansen niet ten goede. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 2-2 remise.

Karakteristiek

ADO Den Haag O19 – China O19 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 8. Yang Shuai 0-1, 13. Amatkarijo 1-1, 16. Ladan 2-1, 54. Ning Weichen 2-2

Scheidsrechter: Mark Langendoen

Opstelling ADO Den Haag O19: Jouvenaar (46. Kloos); David, Berends (36. Van Geenen), Van Schaik (59. Owusu), Haddachi (12. Ogidi Nwanko); Rieder (46. Van Huffel), Gehrt, Hevel; De Groot (46. Maatoug), Ladan (54. Mateus), Amatkarijo (46. Hartsuiker)

Opstelling China O19: Zhang Yan; Zhang Hongjiang, Wei Zhen, Wei Lai, Gao Zhijie, Yao Daogang, Huang Zichang, Yang Liyu, Wu Wei, Deng Yubiao, Yang Shuai