Zaterdagochtend vertrok ADO Den Haag O15 al vroeg naar Heerenveen voor de bekerwedstrijd in de voorronde Jeugdcup O15.

De wedstrijd begon een half uur later vanwege de ontbrekende arbitrage. Gelukkig werd snel een vervanger gevonden zodat de wedstrijd toch doorgang kon vinden. SC Heerenveen schoot uit de startblokken en kon de eerste 15 minuten redelijk domineren. Alhoewel ADO Den Haag onder druk lag, kwamen er geen directe kansen voor SC Heerenveen. ADO Den Haag daarentegen kreeg enkele spaarzame kansen, maar kon deze niet benutten. Evan Rottier zag zijn bal in de 8e minuut over het doel heen gaan. ADO Den Haag weet zich enigszins te herpakken in de eerste helft en laat bij vlagen ook mooie combinaties zien. Vlak voor rust kregen beide teams nog een kans om de score te openen, maar Jesse Janssen schoot over op aangeven van Jay Huis en in de 34e minuut schiet SC Heerenveen maar net voorlangs, waardoor de ruststand 0-0 is.

In het begin van de tweede helft heeft ADO Den Haag de zaken beter op orde, alhoewel er wel slordig werd gespeeld. SC Heerenveen ziet ook geen mogelijkheden om echt gevaarlijk te worden voor het doel van ADO Den Haag. In de 59e min leek SC Heerenveen de 1-0 te scoren, maar de scheidsrechter zag buitenspel en keurde het doelpunt af. Wellicht de beste kans voor ADO Den Haag kwam in de 66e minuut waarbij Youri Regeer na een combinatie met Evan Rottier alleen op de keeper af ging. De keeper van SC Heerenveen kon de inzet echter keren. Dik in blessuretijd kreeg SC Heerenveen nog een dot van een kans als, na een vrije trap, de bal hard wordt ingekopt. Met een werkelijk fantastische redding houdt Hugo Wentges de bal uit het doel en bleef ook de eindstand op 0-0 steken.

Bij een gelijkspel in een bekerwedstrijd geldt direct na het laatste fluitsignaal, het nemen van penalty’s. SC Heerenveen mocht starten en benut de penalty (1-0). Sam Zeeman (op zijn verjaardag) mist helaas de eerste penalty van ADO Den Haag. Als ook SC Heerenveen de tweede penalty mist en Youri Regeer wel scoort is het weer gelijk 1-1. SC Heerenveen benut wel de derde zoals ook Evan Rottier dat doet (2-2). Dan mist SC Heerenveen ook de vierde penalty die evenals de tweede door Hugo Wentges werd gestopt. Alex Burghouwt is koelbloedig en benut zijn penalty wel (2-3). De vijfde penalty zou de beslissing moeten geven. SC Heerenveen benut deze penalty (3-3) en dan ligt de druk op de schouders van Jay Huis, onze laatste penalty-nemer. Het fluitsignaal klinkt, Jay Huis neemt de aanloop en scoort. ADO Den Haag wint de penalty-reeks met 3-4 en is een ronde verder in de beker.

Volgende week mogen de jongens van ADO Den Haag O15 wederom naar Heerenveen, ditmaal voor de competitiewedstrijd.