ADO Den Haag onder 17 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Alphense Boys onder 17 dat uitkomt in de Eerste Divisie.

De 1e helft was bijna identiek aan de wedstrijd van vorige week tegen NEC/FC Oss, ADO Den Haag de aanvallende ploeg, maar kon zichzelf niet belonen met een goal. Het vertoonde spel was vrij goed maar de eindpass en de afronding waren niet goed genoeg. Daan Hartemink speler van onder 16, die vandaag met onder 17 mee deed, maakte dit al niet meer mee. Door een wat onbeholpen actie van een Alphense Boys speler, belande hij helaas al in de 2e minuut in het ziekenhuis met een kaak uit de kom. Achteraf viel de aard van de blessure gelukkig mee. Wel goed was dat Lorenzo van Kleef na maandenlang blessureleed weer zijn minuten maakte. De rust werd dan ook bereikt met 0-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. ADO Den Haag had het meeste balbezit maar kwam niet aan scoren toe. Toch trok ADO Den Haag, net als vorige week, de overwinning in de laatste minuut naar zich toe. Na een goede assist van Yahya Boussakou kopte Jean-Fritz Boom in de 79e minuut de winnende goal binnen 1-0. In de resterende tijd kwam hier geen verandering meer in en floot de goed leidende arbiter Van den Berg na 80 minuten voor het einde.

Zaterdag volgt voor ADO Den Haag onder 17 de thuiswedstrijd tegen Almere City FC onder 17. De kick off op De Aftrap is om 15.00 uur.