ADO Den Haag onder 15 mocht zaterdag wederom naar Heerenveen. Daar waar van SC Heerenveen vorige week nog gewonnen werd in de bekerwedstrijd, stond nu de competitiewedstrijd op het programma.

SC Heerenveen schoot evenals vorige week uit de startblokken en David van de Riet moest al in de 6e minuut voluit op een schot van SC Heerenveen en kon de bal via de onderkant van de lat wegwerken. Slechts één minuut later kan Youri Regeer op aangeven van Samir Bouchattaoui de 0-1 voor ADO Den Haag aantekenen. ADO Den Haag koestert de voorsprong, maar gaat slordig om met balbehoud en is onzorgvuldig in de passes. SC Heerenveen, dat net als vorige week veelal de lange bal gebruikte om de buitenspelers te bereiken, ziet loon naar werken als de verdediging van ADO Den Haag de bal verkeerd inschat en David van de Riet besloot om ver uit zijn goal te komen, waarop de aanvaller van SC Heerenveen de ruimte kiest en gemakkelijk de stand op 1-1 kon brengen.

SC Heerenveen oogt gevaarlijk en ADO Den Haag laat zich het kaas van zijn brood eten. David van de Riet kon, met nog een kwartier te gaan, prima reddingen verrichten op de inzetten van SC Heerenveen. Rond het eind van de eerste helft krijgt Youri Regeer nog een kans, maar zijn perfect genomen vrije trap, spatte op de lat uiteen. Dan lukt het SC Heerenveen vlak voor rust de bal over David van de Riet te spelen en is de ruststand 2-1.

In de tweede helft kwam ADO Den Haag er beter aan te pas, maar kon geen echte kansen creëren. Opnieuw werd de verdediging in de 56e minuut verschalkt en kwam David van de Riet ver uit zijn goal. Ook dit keer laat SC Heerenveen deze ruimte niet onbenut en werd de 3-1 eenvoudig ingeschoten. ADO Den Haag zet nogmaals aan en ziet een schot van Jesse Reinders overgaan. De klok tikt verder in het nadeel van ADO Den Haag, maar in de 65e minuut knalt Youri Regeer toch de bal in de kruising, 3-2. Dit was tevens de eindstand.

ADO Den Haag speelde met vlagen goed voetbal, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Met het oog op de volgende competitiewedstrijd tegen PSV aankomende zaterdag zullen de mannen van Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen aan de bak moeten.