Zaterdag 10 september had ADO Den Haag onder 14 de eerste wedstrijd voor de competitie tegen PEC Zwolle. In het Zuiderpark werd om 14.30 uur afgetrapt.

ADO Den Haag begon niet best aan de wedstrijd tegen een zeer gemotiveerd PEC Zwolle. In de 2e minuut werd een foutje (een te korte en te zachte kaats) onderschept en afgestraft waardoor al snel de 0-1 op het bord stond. Nog geen minuut later zag de scheidsrechter een handsbal van onze keeper en gaf een directe vrije trap op de rand van het strafschopgebied, deze keer werd de geboden kans niet benut. Toen na wederom een onderschepping PEC één tegen één kwam kon Dani van den Heuvel op goede wijze redding brengen.

Vanaf dat moment leek ADO Den Haag ook wakker te zijn geworden en werd er een tandje bijgezet. Dit leverde in de 12e minuut al een kansje op uit een goed lopende aanval over meerdere schijven.(Khalill Dahmani, Yassine Ben Salah en Anthony Costella). Na de drinkpauze bleef ADO Den Haag op dezelfde voet doorgaan en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Een mooie actie van Pharell de Macker met een pass op de helaas buitenspel staande ??? Anthony Costella werd door de scheidsrechter afgefloten.

Na de rust en de wissels bleven wij de betere ploeg en met bij vlagen heel mooi voetbal zette ADO Den Haag de tegenstander onder druk. Helaas vergat ADO Den Haag zichzelf te belonen voor het goede spel. Het laatste kwartier werd er vol op de aanval gespeeld en kreeg ADO Den Haag ook meerdere kansen, maar gescoord werd er niet meer. PEC Zwolle bracht in de laatste minuut nog de 0-2 op het bord. ADO Den Haag speelde een ongelukkige wedstrijd, maar bleef wel strijden voor iedere meter en een goed resultaat. Met deze instelling komen de punten vanzelf.