Zaterdag 1 oktober stond om 10.30 de wedstrijd van ADO Den Haag onder 13 tegen het Rotterdamse Spartaan '20 op veld 1 op het programma.

Vooraf werd door de staf duidelijk gemaakt dat dit geen eenvoudige wedstrijd zou worden omdat Spartaan’20 al 6 punten had en gewonnen had van MVV en VVV Venlo. Toch sloop enige gemakzucht erin het eerste kwartier. Er waren verkeerde loopacties, verkeerd steekpasses en bijna alles ging verkeerd wat verkeerd kon gaan. Eerlijk gezegd moeten we zeggen dat het ook aan Spartaan’20 lag dat wel de druk naar voren goed uitspeelde en die wel de goede loopacties deden enz. Het enige wapenfeit was, dat de thuisclub een, al dan niet terechte strafschop meekregen, maar de keeper redde fraai op de inzet van Augustas Grabazis en uit deze tegenaanval scoorden de gasten wel, 0-1. Vlak voor de rust kregen we een vrije trap mee, genomen door Timo 't Zand, die de bal in de doelmond schopte. Finn Dicke reageerde goed en schoot zonder nadenken de bal in het doel waardoor de ruststand 1-1 was.

Vanaf het begin in de 2e helft was er maar een ploeg die recht had op de overwinning en dat was ADO Den Haag. De aanvallen richting het “vijandelijke” doel stapelden zich op, maar de Rotterdammers verdedigden met man en macht de gelijke stand. Uiteindelijk viel de bevrijdende treffer voor ADO Den Haag in de 51e minuut. Jordan Gout schoot de bal beheerst in de verre hoek en bracht ADO Den Haag zo op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd werd 3 minuten voor tijd definitief in het slot gegooid toen Augustas Grabazis, zijn gemiste penalty goed maakte en de eindstand op 3-1 op het scorebord bracht. Weer een overwinning voor onder 13 die door deze zege stijgen naar een met PSV gedeelde koppositie.