Voor de mannen van de trainers Martijn Reuser en Joep Breimer stond er een mooie wedstrijd op het affiche. De leeftijdgenoten van PSV uit Eindhoven kwamen namelijk op bezoek. Na de overwinning van vorig week uit bij Roda JC een mooie uitdaging.

In de 1e minuut lijkt Sem Steijn de eerste mogelijkheid te krijgen door een tekort terug gespeelde bal te onderscheppen, maar hij komt net te laat bij de bal en PSV kan uit verdedigen. Dan breek er een fase aan voor PSV met een aantal mogelijkheden. Door reddingen van Julien van Nes en het slordig afwerken van de voorwaartsen van PSV blijft de 0-0 op het scorebord.

Het enige wat ADO Den Haag daar tegen overzet is een vrije trap van Sem Steijn die gekraakt wordt en schot van Anthony Roeg dat gered wordt door de keeper. Op het scheiden van de markt lijkt Joppe Dekker toch nog de 1-0 te maken als zijn bal gekraakt wordt nadat hij als winnaar uit een scrimmage komt na een corner. Zodoende gaan beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

De eerste goed lopende aanval in de 2e helft is van ADO Den Haag als een voorzet van Sem Steijn door Joppe Dekker niet tot doelpunt kan worden gepromoveerd. Hij kopt over. Na 10 minuten begint Dante Roethof aan een rush van achter naar voren en stelt wederom Joppe Dekker in de mogelijkheid om te scoren. Maar zijn kopbal verdwijnt naast het doel. Daarna komt PSV bijna op een 0-1 voorsprong als er slordig wordt uitverdedigd door ADO Den Haag. Maar Matthijs Westra kan met een sliding de bal op de doellijn redden.

PSV komt toch op een 0-1 voorsprong als de aanvaller de bal onberispelijk achter Julien van Nes schiet. ADO Den Haag laat het hoofd niet hangen en recht de rug op te kijken wat er nog te halen valt. Eerst kan PSV nog redding brengen op de doellijn maar in de 65e minuut is het Amin Essabri, na goed door zetten van de ingevallen Willem van Eynde, de 1-1 binnen schiet.

5 minuten later staat Willem van Eynde wederom aan de basis voor de 2-1 als hij na een rush vanaf de middenlijn de bal bij Sem Steijn krijgt en deze binnen schiet. De laatste 10 minuten stonden in het teken van overleven. Dit lukte en zodoende komt ADO Den Haag als winnend team van het veld. Een geweldige teamprestatie van onder 16 dat voor elke meter knokte en zo verdiend de 3 punten in Den Haag hield.

Volgende week staat de volgende topper op het programma. Dan komt Feyenoord naar de hofstad. Aanvang 12.30 uur plaats van handelen de aftrap.