ADO Den Haag onder 17 heeft afgelopen zaterdag zijn 2e nederlaag in de competitie geleden. In Eindhoven werd in de laatste 4 minuten de overwinning weggegeven.

PSV heeft een prima jeugdopleiding. En dat bleek ook bij deze wedstrijd weer eens. ADO Den Haag begon slordig aan de wedstrijd en had duidelijk moeite met het spel van PSV. In de 19e minuut speelde doelman Timon Fikkert een bal verkeerd in, maar herstelde zelf zijn fout. Met het nodige fortuin hield ADO Den Haag stand, wat wel ten koste gingen van gele kaarten voor Lucas Leverland en Jean-Fritz Boom. In de blessuretijd van de 1e helft kwam PSV met 10 man te staan, spits Davy van der Berg kon met rood verstrekken na een te harde charge.

Na de rust zou je verwachten dat ADO Den Haag met een man meer wat meer druk zou zetten om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Helaas niets bleek minder en in de 41e minuut was het de kleinste man van het veld, Joop Daniels, die ongehinderd de 1-0 kon binnenkoppen. Eindelijk leken de spelers van ADO Den Haag te beseffen dat het nu werkelijk moest gaan gebeuren. En zowaar ADO Den Haag kon PSV onderdruk zetten en houden. In de 53e minuut leverde dat een strafschop op nadat een ADO Den Haag aanval onreglementair was onderbroken in de 16. Hugo Botermans verzilverde de penalty en bracht beide ploegen weer in evenwicht 1-1. ADO Den Haag probeerde om de wedstrijd in Haags voordeel te beslissen en dat leek in de 64e minuut te gaan lukken. Spits Delano Ladan stond op de goede plaats om een voorzet van Joshua Adney doeltreffend af te ronden 1-2. Maar zoals wel vaker bij Onder 17, konden zij de wedstrijd niet professioneel uitspelen. Door slecht uitverdedigen zagen de Eindhovenaren kans om in de laatste 4 minuten de 1-2 achterstand om te bouwen naar een 3-2 voorsprong en dus de overwinning te pakken. In de 76e minuut scoorde Aboubacar Kone de 2-2 en 2 minuten later was het invaller Cunayt Blackson die de 3-2 eindstand op het scorebord bracht.

Het is te hopen dat onder 17 volgende week tegen FC Emmen onder 17 draad weer op pakt en we de 3 punten op De Aftrap kunnen houden.