Zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de tussenronde in de jeugdbeker O15 tegen Spartaan’20 O15. In deze tussenronde wordt bepaald welke van de 8 vooraf gelote elftallen zich mogen scharen bij de laatste 16.

De eerste helft liet ADO Den Haag zich wederom het kaas van de het brood eten. Slordig balverlies en erg onrustig was het spelbeeld aan Haagsche zijde. Spartaan’20 kon echter niet profiteren, mede door de verdediging van ADO Den Haag. De spaarzame kansjes waren echter geen probleem voor keeper Hugo Wentges. De ruststand bleef daardoor op 0-0 steken.

Na rust zagen we, gelukkig, een ander ADO Den Haag, dat gretiger en feller in de duels zat. Toch was de eerste mogelijkheid voor Spartaan’20. Uit een voorzet, gemist door de verdediging en Hugo Wentges, lag de bal voor het intikken. Helaas voor de ploeg uit Rotterdam bleek het doel te laag en werd voor open doel overgeschoten. De klok tikt door en bij een gelijke stand weten de mannen dat er penalty’s genomen moeten worden.

ADO Den Haag zet met nog een ruim kwartier te spelen aan en er kwamen zowaar kansen om de score te openen. Een schot van Jurmain Blanchard, komt bij Evan Rottier, maar zijn inzet wordt gered door de keeper. Dan laat ADO Den Haag alle schroom van zich afvallen en wordt een voorzet van Jay Huis in de 62e minuut ingekopt door Jurmain Blanchard. De bal valt voor de voeten van Evan Rottier en die ramt hem werkelijk in het goal, 1-0.

Spartaan’20 kon geen vuist meer maken in het resterende deel van de wedstrijd. Na een flipperkast moment voor het doel van Spartaan’20 in de 66e minuut, waarbij de bal uiteindelijke weggewerkt wordt, kreeg Evan Rottier opnieuw de bal aan de voeten. In de 68e minuut spurt hij naar voren en heeft de mogelijkheid tot scoren, maar schiet de bal op de paal. Uiteindelijk in de rebound schiet hij wel raak, 2-0.

Een mooie overwinning voor het team gezien de tweede helft. Als het team zich de komende wedstrijden niet meer verstopt in de eerste helft kunnen er nog genoeg punten worden gesprokkeld. In ieder geval zit ADO Den Haag O15 bij de laatste 16 in de beker. De verdediging met keeper Hugo Wentges verdienen in ieder geval een compliment voor de wijze waarop zij hun zaken achterin goed op orde hadden. Het gehele team verdient een compliment over de wijze waarop zij zich in de tweede helft hebben geprofileerd.