Na 2 nederlagen in de competitie heeft ADO Den Haag onder 17 weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. Op De Aftrap werd er met 3-1 gewonnen van FC Emmen onder 17

Maar om nou te zeggen dat het soepel verging voor ADO Den Haag onder17, dan was dit niet het geval. Het begin was voor ADO Den Haag al in de 3e minuut kreeg ADO Den Haag een strafschop nadat een schot van Yahya Boussakou door een Emmen verdediger met de hand werd gespeeld. Maar helaas zag spits Hugo Botermans zijn inzet gestopt door de doelman van FC Emmen.

Zoals wel vaker dit seizoen kreeg ADO Den Haag de deksel op zijn neus toen bij de eerste de beste aanval van FC Emmen, in de 5e minuut het gelijk 0-1 werd. In de 9e minuut kreeg ADO Den Haag zijn 2e strafschop van de wedstrijd, maar wederom kwam Hugo Botermans niet tot scoren ditmaal ging de bal op de paal.

ADO Den Haag bleef op zoek naar de gelijkmaker maar speelde te onnauwkeurig om te kunnen scoren. Op wat kleine kansjes na hield FC Emmen stand tot de rust. In de pauze had de technische staf wel wat te bespreken met de spelers, wat leidde tot een wissel aan Haagse zijde Boet Ligtvoet verving Rabbi Mwenda. Na de pauze ging ADO Den Haag gelijk op zoek naar de gelijkmaker en in de 53e minuut was het Hugo Botermans, die zijn vieze smaak van de gemiste strafschoppen, wegspoelde met een fraaie treffer, na een goede voorzet van Raoul Soerdjbalie.

ADO Den Haag had nu in de gaten dat er mogelijkheden waren om FC Emmen definitief op de knieën te krijgen. En 4 minuten later was het Sven Vedder, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een treffer en ADO Den Haag zodoende op een 2-1 voorsprong bracht. Na deze goal ging FC Emmen wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ADO Den Haag hield redelijk makkelijk stand.

Het slotakkoord van de wedstijd was voor aanvoerder Lorenzo van Kleef die in de 76e minuut de eindstand op 3-1 bracht en dit doelpunt speciaal aan iemand in het publiek opdroeg. De eerstvolgende competitiewedstrijd van ADO Den Haag is op 29 oktober in Zwolle is dan PEC Zwolle de tegenstander.