ADO Den Haag onder 15 moest het op een druilerige zaterdagmorgen opnemen tegen de leeftijdgenootjes uit Alkmaar. AZ had uit de eerst 4 wedstrijden 9 punten behaald en stond in de top van de ranglijst.

De eerste helft gaat het redelijk gelijk op, alhoewel AZ de overhand leek te hebben. Echte kansen kregen beide ploegen toch niet. ADO Den Haag speelde slordig, maar wel vol vechtlust. De wedstrijd werd echter overschaduwd door de vele gele kaarten die werden uitgedeeld. In de eerste helft konden zowel ADO Den Haag als AZ er ieder twee! gele kaarten bijschrijven. Waar een enkele overtreding zeker geel was, werd een ander voor een veel lichter vergrijp ook op de bon geslingerd. Uiteindelijk bleef het 0-0 in de rust.

De tweede helft kwam ADO Den Haag beter uit de voeten. AZ probeerde op hun beurt ook de openingstreffer te creëren, maar konden de opgelegde kansen niet benutten. ADO Den Haag vecht door en loopt al op zijn tandvlees, maar de ploeg perst er alles uit. Helaas lukt het de mannen niet om te scoren.

Als de scheidsrechter in de 57e minuut opnieuw geel trekt voor Sem van Aalst moet ADO Den Haag met 10 man verder. Er zijn wel wat kansjes, maar beide teams berusten in de 0-0 zeker nadat AZ 5 minuten voor tijd ook met 10 man komt staan na een 2e gele kaart voor hun verdediger.

Voor ADO Den Haag een verdiend punt, want het team heeft, zeker de tweede helft, hard gevochten en laten zien dat het zich kan meten met de top in de eredivisie.