ADO Den Haag onder 17 boekt ruime zege bij PEC Zwolle

Voor ADO Den Haag O17 stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O17 op het programma. Gegeven het feit dat PEC Zwolle in de onderste regionen van de Eredivisie speelt is nog altijd geen garantie dat de mannen van trainers Mark Schuur en Bas Lambooij een makkelijke middag in Mac3Park stadion zouden krijgen.

Het begin van de wedstrijd was direct voor ADO Den Haag, dat gelijk vol op de aanval ging spelen. In het druk zetten had het trainersduo een verandering aangebracht, er werd nu niet meer hoog druk gezet maar ADO Den Haag liet de tegenstander komen en loerde op de kans in de omschakeling. Nadat het in voorgaande wedstrijden steeds niet was gelukt, ging het nu wel goed bij ADO Den Haag. De eerste kans in de wedstrijd was voor ADO Den Haag, Delano Ladan veroverde de bal en bracht spits Hugo Botermans in stelling , zijn schot ging helaas net naast. Toch was het diezelfde Hugo Botermans die met zijn tweede kans ADO Den Haag op voorsprong bracht, na een pass van Quincy Does scoorde hij in de 4e minuut beheerst de 0-1. In de 7e minuut scoorde Hugo Botermans zijn 2e goal van de middag, na een voorzet van Joshua Adney, bracht hij de stand op 0-2.

Hierna verslapte ADO Den Haag wat en kwam PEC Zwolle wat meer toe aan de aanval. De eerste echte kans voor de Zwollenaren ontstond na een verdedigingsfout, maar doelman Timon Fikkert wist de Zwolse inzet onschadelijk te maken. Na 24 minuten was er een goede mogelijkheid voor Yahya Boussakou die na een solo voor eigen succes ging, maar de Zwolse doelman zijn inzet zag pareren. De laatste kans voor rust was voor PEC Zwolle, maar wederom redde doelman Timon Fikkert bekwam.

Na de rust was er weer het oude ADO Den Haag euvel, niet scherp beginnen, en zo dacht PEC Zwolle dat de aansluitingstreffer een kwestie van tijd was. In de 48e minuut was er pas een kans voor ADO Den Haag en Delano Ladan kon, na een pass van Robin van Straaten, helaas niet scoren. Dat deed Cas van Altena in de 52e minuut wel uit een vrije schop van Yahya Boussakou kopte hij keihard de 0-3 binnen. Dit was het sein voor ADO Den Haag om de wedstrijd definitief over de streep te trekken. In de 56e minuut was er een prima balverovering, helaas kon spits Hugo Botermans niet scoren. Nog geen minuut later deed Delano Ladan dat wel, na een goede pass van Quincy Does tekende hij aan voor de 0-4.

Door een verdedigingsfout kreeg PEC Zwolle in dezelfde minuut balbezit en uit deze situatie ontstond een strafschop die door spits Miedema werd benut, en zo kwam de stand op 1-4. Hierna nam ADO Den Haag het heft weer in handen, waar invaller Tré Naujoks zijn kopbal nog door de Zwolse doelman zag gered, maakte ook Delano Ladan zijn tweede goal van de middag op aangeven van Quincy Does scoorde hij de 1-5. Hierna was het Zwolse verzet gebroken en kon ADO Den Haag de wedstrijd rustig uitspelen. Cas van Altena kopte in de 69e minuut uit een corner nog de 1-6 binnen. In de resteerde tijd waren er nog kansen voor Hugo Botermans maar helaas voor hem kon hij deze middag niet voor de derde maal scoren. Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag O17 de uitwedstrijd tegen koploper Ajax O17, de aftrap op sportpark De Toekomst is om 14.30 uur.