In deze weken waarin het competitieprogramma onderbroken wordt door interlandverplichtingen van de diverse Nederlandse jeugdselectie kwam de vriendschappelijke wedstrijd tegen Excelsior goed uit om geblesseerde spelers weer minuten te laten maken maar om spelers uit onder 17 aan het tempo/niveau verschil met onder 19 te laten wennen. In de eerste helft waren ADO Den Haag en Excelsior aan elkaar gewaagd maar werd de thuisploeg aan een comfortabele 2-0 voorsprong geholpen door individuele fouten bij de tegenstanders. Hierbij moet wel gezegd worden dat Delano Ladan bij de eerste goal de bal uit een assist van Emre Bilgi keurig over de uitgekomen doelman lobte. Ook bij de twee treffer was Delano Ladan attent toen de keeper de bal losliet. Na rust was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en liep het eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong. Delano Ladan noteerde zijn derde treffer en invaller Donovan de Groot werd door Delano Ladan vrijgespeeld en tekende voor de vierde treffer. Het enige wat ADO Den Haag naliet was om Excelsior op een veel grotere nederlaag te trakteren. Met wat meer vernuft en het maken van andere keuzes was dit zeker mogelijk geweest. Vlak voor tijd scoorde de gasten nog de spreekwoordelijke eretreffer waardoor de eindstand op 4-1 kwam.

Komende vrijdag speelt de ploeg van coach Rankovic om 17.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.