ADO Den Haag onder 15 speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam. Na de bemoedigende wedstrijden tegen Ajax (2-3), AZ (0-0) en Sparta (0-0) was het nu belangrijk om tegen een concurrent te winnen.

ADO Den Haag startte sterk en al in de eerste minuut moest de keeper van FC Volendam handelend optreden na een schot van Zakaria Amallah. In een verder gelijk opgaande eerste helft was het FC Volendam dat in de 13e minuut de score opende en na een mooie aanval kon Jaymillo Pinas afronden (0-1). Het lukte ADO Den Haag niet om voor de rust echt gevaarlijk te worden en ook verdedigend werd er weinig meer weg gegeven waardoor de ruststand 0-1 was.

In de 2e helft speelde ADO Den Haag beter en zette vanaf de eerste minuut druk op het Volendamse doel. In de 52e minuut kreeg ADO Den Haag loon naar werken. Een sliding op de bal richting de keeper werd door de scheidsrechter beoordeeld als een terugspeelbal en ADO Den Haag kreeg op 10 meter van het doel een indirecte vrije trap. Youri Regeer wist hier wel raad mee een schoot de bal onhoudbaar laag in het doel (1-1).

Vlak hierna had Evan Rottier een goede actie in het strafschopgebied en ging neer, maar de verdedigende actie van FC Volendam werd door de goed leidende scheidsrechter van der Ree als correct beoordeeld. Enkele minuten later een goede actie van FC Volendam aan de linkerkant die net buiten de 16 meter via een overtreding kon worden afgestopt. De vrije trap leverde niks op voor FC Volendam.

In de 64e minuut viel de winnende goal voor ADO Den Haag. Een goede voorzet van Jurmain Blanchard kon door de verdediging van FC Volendam niet goed worden weggewerkt en de scherpe Jesse Spaans schoot de bal in het doel (2-1).FC Volendam probeerde hierna nog wel aan te vallen, maar ADO Den Haag gaf niks meer weg en sleepte de 2-1 voorsprong over de streep en behaalde zo drie zeer welkome punten.

Een prima prestatie van het team van Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen dat door dit resultaat stijgt naar de 11e plek op de ranglijst.