Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen zaterdag gingen de jongens van de onder 16 op bezoek bij PSV Eindhoven. Na een vrij weekend zonder voetbal was de opdracht om de punten mee richting Den Haag te nemen. Hiervoor ontbraken alleen Rini van der Walt en Joost van Praag wegens blessures in de selectie van trainer Reuser.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat PSV Eindhoven ons een lastige middag wilde voorschotelen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de ploeg uit Eindhoven. Met schoten uit de tweede lijn en een kopbal in de 16 meter werd de verdediging van ADO Den Haag getest. ADO Den Haag kon daar voor alsnog niets tegenover zetten. PSV Eindhoven probeerde met combinaties door het verdedigende stellingen te komen maar had hier toch de nodigende moeite mee. Tot halverwege de eerste helft weet ADO Den Haag alle gevaarlijke situaties te neutraliseren. Als een diepe bal van PSV Eindhoven een prooi lijkt te worden voor Julien van Nes weet de aanvaller de bal toch nog te veroveren en zodoende te scoren in het verlaten doel. ADO Den Haag probeert wel wat terug te doen maar verder dan een aantal doel pogingen vanuit de tweede lijn komt de ploeg uit Den Haag niet. Zodoende wordt er met een 1-0 tussenstand gerust.

In de tweede helft komt Daan Stuckman in het veld voor de geblesseerde Dante Roethof. Het begin van de tweede helft laat hetzelfde beeld zien. PSV Eindhoven veelvuldig in de aanval en ADO Den Haag probeert in de counter de PSV Eindhoven verdediging aan het wankelen te brengen. Het dichtst hierbij was Anthony Roeg als hij de crossbal van Willen van Eynde voorlangs schiet. PSV Eindhoven weet de marge toch te vergroten als er slordig wordt uitverdedigd door ADO Den Haag. Hierna was het verzet zo goed als gebroken en wist PSV Eindhoven binnen 10 minuten de wedstrijd te beslissen door nog 2 keer het net te vinden. Opslag van het laatste fluitsignaal kwam de uiteindelijke eindstand op het bord. PSV Eindhoven was deze wedstrijd een maatje te groot.

Volgende week wordt er vriendschappelijk gespeeld thuis tegen PEC Zwolle. Op 3 december komt Excelsior onder 16 naar het Zuiderpark en gaat ADO Den Haag de race voortzetten om zich te plaatsten voor kampioenspoule. Aanvang 12.30u

Opstelling ADO Den Haag 016: Julien van Nes, Mike Mulder, Timo de Vreede, Dante Roethof (41e Daan Struckman), Baris Koc, Mike Das (68e Daan Hartemink), Amin Essabri (63e Joppe Dekker), Willem van Eynde (63e Rivano Kardjo), Anthony Roeg, Sem Steijn en Francis Tawiah

Met dank aan de heer van Nes voor de foto's.

Deel dit item