ADO Den Haag O17 heeft zaterdag weer een stap gezet voor plaatsing voor de kampioenspoule van de Eredivisie O17. De altijd lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht O17 werd met 1-1 gelijk gespeeld.

Het begin was, zoals zo vaak dit seizoen, weer uitermate stroef aan Haagse zijde. Vaak niet scherp op de tweede bal en positioneel niet goed staan. Hierdoor nam FC Utrecht het overwicht in de wedstrijd. Vooral in de eerste twintig minuten waren er een aantal mogelijkheden voor de ploeg van trainer Ruud Heus om op voorsprong te komen. Doelman Timon Fikkert hield echter zijn doel schoon. De beste kans van de eerste helft kwam op naam van Tanay Uzan, zijn schot kwam op de lat.

ADO Den Haag stelde hier twee kansen tegenover, een schot van Yahya Boussakou die door keeper Fabian de Keijzer werd gestopt en vlak voor rust een voorzet van Raoul Soerdjbalie die door Hugo Botermans over werd gekopt. In de rust stelde trainer Mark Schuur dat het toch wel beter moest in de tweede helft om punten mee te gaan nemen uit Utrecht.

De start van ADO Den Haag in de tweede helft was dan ook bijzonder scherp. In de eerste minuut na rust bereikte een pass van Boet Ligtvoet Yahya Boussakou die beheerst, en met een beetje hulp van een FC Utrecht verdediger, de 0-1 binnen schoot. Hierna probeerde ADO Den Haag de wedstrijd wel naar zich toe te trekken, maar FC Utrecht gaf zich niet gewonnen. In de 67e minuut kwam de Utrechtse gelijkmaker via Mohamed Mallahi die van dichtbij scoorde (1-1).

Drie minuten voor tijd pakte FC Utrecht nog bijna de winst, maar weer redde doelman Timon Fikkert bekwaam. Al met al een terechte uitslag en met een punt kregen beide ploegen loon naar werken, in een wedstrijd waarin door beide ploegen met veel inzet werd gestreden.

Woensdagavond (30 november) speelt ADO Den Haag alweer zijn volgende competitiewedstrijd, tegenstander op De Aftrap is dan koploper Feyenoord O17. De aftrap is om 19.00 uur. Zaterdag 3 december speelt ADO Den Haag O17 ook thuis en dan is om 15.00 uur Sparta O17 de tegenstander.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.