Zaterdag moest ADO Den Haag O19 aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst Willem II uit Tilburg. Deze wedstrijd stond in het teken van aanhaken of een pas op de plaats maken. Voor de gasten gold dat een overwinning zo goed als zeker dat plaatsing bij de eerste 8 een feit was.

De Tilburgers begonnen dat ook voortvarend aan de wedstrijd en zette al vroeg druk bij de Haagse opbouw. De ploeg van coach Rankovic probeerde hier wel onderuit te voetballen maar al snel werd duidelijk dat het een lastige middag zou worden. In de 6e minuut werd de thuisploeg echter in het zadel geholpen door de defensie van Willem II. Goed doorzetten van Emre Bilgi bracht Sam van Huffel in de gelegenheid om op doel te schieten. Zijn inzet werd dusdanig door een speler van de gasten van richting veranderd dat de bal pardoes over de verbouwereerde doelman heen ging. 1-0.

Sam van Huffel

Dit doelpunt bracht echter niet de nodige rust in het spel van ADO Den Haag. Willem II werd regelmatig gevaarlijk en kreeg ook voldoende kansen om de stand al in de eerste helft gelijk te trekken. Doelman Jurrian Jouvenaar hield met een aantal prima reddingen zijn ploeg op de been. Aan de andere kant maakte Chovanie Amatkarijo na een half uur spelen de verkeerde keus. Nadat hij zijn directe tegenstander had uitgespeeld koos hij ervoor om op doel te schieten in plaatst van de bal af te leggen op de vrijstaande Emre Bilgi. Het tweede bedrijf van deze wedstrijd gaf een zelfde spelbeeld als het eerste. Willem II gedreven op jacht naar de (verdiende) gelijkmaker en de thuisploeg die niet veel meer kon doen dan het loeren op een counter. Na mate de wedstrijd vorderde was zowel de 2-0 mogelijk in een counter als de gelijkmaker. Uiteindelijk hield ADO Den Haag stand en sleepte het drie heel belangrijke punten uit het vuur.

Jurrian Jouvenaar

Er staan nog vier wedstrijden op het programma voordat de eindstand van de ranglijst wordt opgemaakt. Vier finales die bepalen of ADO Den Haag plaatsing voor de kampioenspoule kan afdwingen of niet. De eerste van deze vier finales is a.s. woensdag wanneer ADO Den Haag naar Eindhoven moet om aan te treden tegen PSV.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Tyrone Owusu, Levy Berends, Henk van Schaik, Hennos Asmelash, Maarten Rieder (53e Lance Duijvestijn), Donavan de Groot, Kursta Cil, Emre Bigli (83e Oualid Maatoug) Sam van Huffel (72e Noah van Geenen) en Chovanie Amatkarijo,