Deze zaterdagochtend vertrok ADO Den Haag onder 14 naar Arnhem (Papendal) om daar de wedstrijd tegen Vitesse te spelen. Met de goede wedstrijd van vorige week in ons achterhoofd begonnen onze spelers aan, wat naar verwachting, een zware uitwedstrijd zou worden.

ADO Den Haag begon fel, maar liep al in de 4e minuut tegen een 1-0 achterstand op. De rest van de eerste helft was ADO Den Haag de bovenliggende ploeg en was het wachten op de gelijkmaker. Na een ongelukkige actie viel Dani van de Heuvel met een enkel blessure uit en werd vervangen door Kilian Nikiema. Helaas bleef de gelijkmaker uit, ondanks een aantal kansen voor ADO Den Haag en werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

De 2e helft ging ADO Den Haag verder waar ze gebleven waren en speelde een prima wedstrijd waarbij ADO Den Haag kansen kreeg, maar zichzelf niet beloonde. Toen Vitesse in de 59e minuut de 2-0 op het scorebord zette, veranderde het spel en ging ADO Den Haag steeds de lange bal hanteren. Hierdoor raakte het de controle op de wedstrijd kwijt, waar Vitesse dankbaar gebruik van maakte en bouwde in de 63e en 68e minuut hun voorsprong uit naar 3-0 en 4-0.

In de 70e minuut redde Delano Costella de eer door, na een lange bal van Kilian Nikiema, op een behendige wijze de bal over de Vitesse doelman in het doel te schieten. Hierdoor werd te eindstand 4-1, een uitslag die een verkeerd beeld van de wedstrijd geeft want een gelijkspel zou verdient geweest zijn.

Opstelling: Dani v.d. Heuvel (Kilian Niekima), Steven Frankhuizen (Sirong Li), Boris de Haan, Yassine Ben Salah, Terence v.d. Berg, Chris v. Eck (Tino Dimitrijevic), Pharell d. Macker, Khallil Dahmani, Abdulrahman Sango (Delano Costella), Finn v. Breemen, Anthony Costella (Richelino Landveld).

Met dank aan mevrouw Rietdijk voor de foto's.