ADO Den Haag O17 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kampioenspoule Eredivisie B Jeugd, die na de korte winterstop begint. Door een 3-2 overwinning op koploper Feyenoord werd plaatsing bij de beste acht ploegen een feit.

Gemakkelijk heeft ADO Den Haag O17 zichzelf het zeker niet gemaakt. Voor de derde keer dit seizoen werd de overwinning veilig gesteld ver in blessuretijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Weeda had Feyenoord een overwicht en begon ADO Den Haag weer niet scherp aan de wedstrijd. Na 13 minuten resulteerde dit in de 0-1 voorsprong voor de Rotterdammers. Een prima pass werd door Orkun Kokcu binnen geschoten. Bij ADO Den Haag waren sommige spelers toen het toen wel even moeilijk hadden, hierdoor kon Feyenoord de wedstrijd naar zijn hand zetten wat in de 26e minuut leidde tot de 0-2 voor Feyenoord, na een prima onderschepping van een Haagse aanval, werd aanvoerder Cheick Toure aangespeeld die hard in de rechterhoek scoorde.

Anthony Roeg

Na de rust was het spelbeeld het zelfde als voor de rust, Feyenoord controleerde de wedstrijd en ADO Den Haag kon daar vrij weinig tegenover stellen. Dit duurde tot de 70e minuut, de voor Quincy Does ingevallen Anthony Roeg, scoorde uit de rebound van een corner de aansluitingstreffer 1-2.

Rabbi Mwenda

In de blessuretijd van de 2e helft moest Joshua Adney nog een bal vlak voor de doellijn weghalen. Hierna zag ADO Den Haag O17 eindelijk het licht en ging op zoek naar de gelijkmaker en wederom was het een invaller die scoorde. Rabbi Mwenda schoot in de 82e minuut een vrije trap rechtstreeks binnen 2-2.

Yahya Boussakou

De wedstrijd leek gespeeld maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd zette Yahya Boussakou nog 1 keer een sprint aan een liep zijn directe tegenstander er ruim uit en haalde doeltreffend uit 3-2. Een enorme ontlading bij de spelers op het veld en ook op de bank.

Door deze overwinning en het verlies van Sparta tegen FC Emmen is het verschil met de 9e plaats nu 10 punten en met nog 3 wedstrijden te gaan speelt ADO Den Haag O17 na de winterstop in de kampioenspoule. Maar wat nog belangrijker is volgend seizoen zeker weer in de Eredivisie B Jeugd.

Zaterdag zal de competitie worden voortgezet met weer een thuiswedstrijd, tegenstander op De Aftrap is Sparta O17 en de kick off is om 15.00 uur.