Nadat ADO Den Haag de midweekse wedstrijd uit tegen PSV met ruime cijfers (onnodig) had verloren moest het vandaag op bezoek bij Sparta. Bij winst zou plaatsing bij de eerste 8 nog in eigen handen zijn geweest.

De ploeg van coach Rankovic kwam goed uit de startblokken want al direct binnen de minuut werd het via een vrije trap gevaarlijk nadat Hennos Asmelash de bal vanaf rechts gevaarlijk voor de goal bracht. Na ruim een kwartier spelen kwam de eerste grote kans voor de bezoekers. Lance Duijvestijn stuurde Chovanie Amatkarijo richting vijandelijk doel maar diens schot belandde op de benen van de Rotterdamse keeper. Deed Sparta dan helemaal niets ? Zeker wel, maar het gevaar van Sparta bestond hoofdzakelijk uit balbezit bij de omschakelmomenten en zonder direct uitgespeelde kansen te creëren wist het met schoten het Jurrian Jouvenaar toch lastig te maken. De reddingen van Jurrian Jouvenaar gingen ten koste van diverse corners waaruit de thuisploeg ook gevaarlijk werd.

Jurrian Jouvenaar

Vlak voor rust zou Sparta op voorsprong komen doordat wederom een schot van afstand nu in de verre hoek terechtkwam en de Haagse doelman kansloos liet, 1-0. Op slag van rust kreeg Yahya Boussakou de kans om direct de gelijkmaker te scoren, na een lange trap van Jurrian Jouvenaar, maar zijn schot werd via de vingertoppen van de keeper tot corner verwerkt.

Yahya Boussakou

Na rust kwam de Haagse ploeg al snel op gelijke hoogte. Een geniale steekpass van Kusat Cil bereikte Yahya Boussakou die de keeper behendig omspeelde en de bal in het lege doel schoof, 1-1. Nauwelijks 2 minuten (51e minuut) later kreeg Lance Duijvestijn de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Dit keer was Yahya Boussakou de aangever maar in twee keer kreeg Lance Duijvestijn de bal niet over de doellijn. Vervolgens brak er een periode van 15 minuten aan waarin Sparta afstand nam van ADO Den Haag. Eerst was het invaller Youri de Winter die, koud in het veld, in de 59e minuut de bal vanuit een corner achter de Haagse doelman kopte, 2-1. Een kwartier later stond het na een vrije trap, direct in het doel geschoten, en een aanval door het midden 4-1 voor de thuisploeg.

Emre Bilgi

ADO Den Haag kreeg nog wat hoop toen Emre Bilgi in de 78e minuut de 4-2 scoorde. De hoop kwam helemaal tot leven toen Tyrone Owusu in de 87e minuut een strafschop mocht nemen nadat Yahya Boussakou onderuit was gehaald. Helaas stopte de Sparta doelman de inzet en hiermee was ook laatste beetje hoop in rook opgegaan.

Voor ADO Den Haag O19 rest nu nog twee wedstrijden, Vitesse thuis en Roda JC uit, die gewonnen moeten worden en dan nog is het afhankelijk van wat de concurrenten doen.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash, Henk van Schaik (60e Tyrone Owusu), Levy Berends, Nigel Ogido Nwanko, Maarten Rieder, (63e Sam van Huffel) Chovanie Amatkarijo (46e Donovan de Groot) Kursta Cil (69e Emre Bigli), Hugo Botermans Lance Duijvestijn en Yahya Boussakou