Op het prachtige sportcomplex van TSV Longa in Tilburg werd er afgelopen zaterdag door ADO Den Haag onder 13 om 10.30 afgetrapt tegen de leeftijdgenoten van Willem II.

Was het de temperatuur? Was het het vroege opstaan en/of verzamelen? Want al bij de aftrap die ADO Den Haag mocht nemen ging het al direct mis! Nog in de middencirkel zetten de Tilburgers druk en snoepten de bal af en liepen richting het ADO Den Haag doel. Kortom een slap begin van de Zuiderparkers. Enkele minuten daarna kreeg Ebi Broug de kans om weer één van zijn befaamde afstandsschoten te produceren maar de Tilburgse keeper redde bekwaam. Vanaf toen golfde de hele eerste helft het spel op en neer maar beide teams kwamen niet tot scoren zodat de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft een iets ander spelbeeld omdat ADO Den Haag beter in de wedstrijd kwam en de wil toonde om de winnen. Het voetbal werd beter en de duels werden ook steeds meer gewonnen. ADO Den Haag kreeg hierdoor kansen en in de 50e minuut schoot van Chris Duncan de bal helaas op de paal.

Na een schitterende dieptebal in de 52e minuut vanaf de middellijn van Augustas Grabazis werd deze prachtig door Chris Duncan aangenomen en in 2 bewegingen langs de keeper van Willem II binnen geplaatst, 0-1. Enkele reddingen van de goed keepende Tilburgse keeper mochten niet meer baten want Jordan Gout maakte 1 minuut voor het einde van de wedstrijd de bevrijdende treffer (0-2) en zo gingen de 3 punten richting Den Haag waardoor ADO Den Haag onder 13 in de top van de ranglijst blijft meedoen.