Op verzoek van Sparta werd deze wedstrijd een dag eerder gespeeld en wel op vrijdagavond 9 december 2016 in het stadion van Sparta. ADO Den Haag wist vooraf dat Sparta een goede ploeg is, want eerder op de Aftrap won Sparta van ADO Den Haag.

Nu stond de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma en ADO Den Haag ging vol goede moed richting Rotterdam tegen Sparta dat 2e staat in de competitie net achter Feyenoord. Beide ploegen begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd en in de 6e minuut kreeg ADO Den Haag een vrije trap die Amin Essabri goed inschoot maar die de keeper van Sparta goed verwerkte. In de 9e minuut een vrije trap voor Sparta net buiten de 16 aan de rechterkant die net over het doel werd gekopt door een speler Sparta. Vlak hierna een corner van Sparta in de 11e minuut die Jack Morauw goed uit de lucht wist te pakken. Jack Morauw gaf snel een lange bal richting Anthony Roeg die op het doel van Sparta af ging maar een duw kreeg van een Sparta speler en geen vrije trap kreeg van de scheidsrechter.

Jack Morauw

Het spel golfde in deze fase op en neer met goede aanvallen van ADO Den Haag en Sparta waar beiden teams kans hadden om op voorsprong te komen. Matthijs Westra kopte in de 14e minuut een gevaarlijke corner van Sparta weg, waarna Sparta direct nog een vrije trap kreeg voor het strafschopgebied waar gelukkig niets uit kwam. Net voor de rust in de 39e minuut kreeg Sparta een corner en deze werd binnen geschoten en zo ging ADO Den Haag met een 1-0 achterstand de rust in.

Willem van Eynde

Na de speech in de rust van trainer Martijn Reuser begon ADO Den Haag nog feller aan de 2e helft en in de 1e minuut van de 2e helft een fraaie aanval van ADO Den Haag waar Mike Mulder een pas gaf op Willem van Eynde die met een hard schot de stand op een verdiende 1-1 bracht.

De wedstrijd bleef spannend en ADO Den Haag en Sparta gaven alles om op voorsprong te komen. In de 31e minuut wordt Anthony Roeg gewisseld voor Rivano Kardjo waarna ADO Den Haag een corner krijgt die Rivano Kardjo net naast kopt. In de 34e minuut wordt Willem van Eynde vervangen door Riny van de Walt en met nog 6 minuten te gaan geeft ADO Den Haag nog meer druk wat een spannende laatste minuten van de wedstijd geeft. Aanvoerder Daan Hartemink krijgt nog in de 36e minuut een onterechte gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter en ook Mike Das krijgt nog een gele kaart voorgeschoteld in de 41e minuut. Amin Essabri wordt ook nog in de slotfase gewisseld vanwege een blessure en wordt vervangen door Francis Tawiah. Het is in de slotfase zeer spannend en ADO Den Haag en Sparta blijven alles geven voor de volle winst. Ondanks kansen aan beide kanten blijft de stand 1-1 en behaald ADO Den Haag een knap en dikverdiend punt tegen Sparta. Complimenten voor ADO Den Haag die zeer aanvallend en met veel strijd en inzet deze wedstrijd tot een goed resultaat wisten te brengen.

Zaterdag 17 december 2016 speelt ADO Den Haag onder 16 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis op de Aftrap tegen Vitesse. ADO Den Haag heeft nog alles in eigen hand om kans te maken om na de winterstop uit te komen in de felbegeerde kampioenspoule, dan zal deze kraker tegen Vitesse wel gewonnen moeten worden. Dus ADO Den Haag supporters kom zaterdag 17 december ADO Den Haag O16 op de Aftrap ondersteunen tegen Vitesse bij deze belangrijke wedstrijd..

Opstelling ADO Den Haag O16: Jack Morauw, Mike Mulder, Timo de Vreede, Matthijs Westra, Baris Koc, Daan Hartemink, Anthony Roeg (71e Rivano Kardjo), Amin Essabri, Joppe Dekker, Mike Das, Willem van Eynde (74e Rini van der Walt).