ADO Den Haag O19 is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Zoveel werd duidelijk na de ontluisterende nederlaag tegen Vitesse. De thuisploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd en was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Het kreeg mogelijkheden om de score te openen waarvan de grootste kans voor Delano Ladan was. In de 15e minuut werd hij weggestuurd richting Vitesse doel en oog in oog met de doelman kwam de laatste als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant was de eerste de beste grote kans wel raak. Een aanval over links eindigde met een afgemeten voorzet die zonder probleem achter doelman Jurrian Jouvenaar werd geschoten, 0-1. Vanaf dat moment liep ADO Den Haag achter de feiten aan en begon Vitesse steeds beter te voetballen.

Vlak na rust kreeg Yahya Boussakou een kans om de ploegen om gelijke hoogte te brengen maar zijn inzet belandde naast het doel. Ogenblikken later was het 0-2. Jurrian Jouvenaar kreeg een schot niet onder controle en in de rebound was hij kansloos, 0-2. Hugo Botermans deed de hoop op een goed resultaat weer groeien toen hij in de 52e minuut attent reageerde nadat een schot van Delano Ladan werd geblokt, 1-2. Verder lieten de gasten het niet komen en de thuisploeg was vandaag ook niet bij machte om het Vitesse lastig te maken. Vrij eenvoudig, en hier en daar geholpen door onnodige fouten van Haagse kant, voerde Vitesse de score op naar uiteindelijk 1-5.

Duidelijke cijfers en de ploeg van coach Rankovic kan zich gaan opmaken om, na de winterstop, deel te gaan nemen een de lange competitie in de 1e divisie hoog.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash, Henk van Schaik, Levy Berends (80e Noah van Geenen), Nigel Ogido Nwankwo, Kursta Cil, Donovan de Groot (66e Chovanie Amatkaryo Joep Strijland (80e Maarten Rieder), Hugo Botermans, Delano Ladan (84e Sam van Huffel) en Yahya Boussakou (76e Emre Bigli)