Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd gespeeld van de najaars-competitie. Dit was zeker geen wedstrijd zonder belangen voor ADO Den Haag O16. Immers bij een overwinning zou het zich plaatsen voor de winnaars poule in het nieuwe jaar. Om dit te bewerkstelligen konden de trainers Reuser en Breimer beschikken over een bijna complete selectie. Alleen de nog geblesseerde Joost van Praag ontbrak.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Vitesse niet zomaar ging meewerken aan een eenvoudige middag. Vitesse probeerde met de lange ballen op de fysiek sterke spits de verdediging onder druk te zetten. ADO Den Haag wist echter deze fase ongeschonden te overleven. Kort na deze stormloop weet Mike Das de bal te veroveren. Hij weet op zijn beurt weer Anthony Roeg te bereiken die een perfecte voorzet in huis heeft zodat Willem van Eynde zijn eerste van de middag kan maken.

Halverwege de eerste helft komt Vitesse op gelijke hoogte als een van de vele lange ballen van Vitesse niet goed wordt verdedigd en Aziz Hamze, een voor ADO Den Haag geen onbekende, schiet de 1-1 binnen. Beide ploegen proberen nog voor rust op een voorsprong te komen maar de 1-1 zal ook de ruststand zijn.

De tweede helft begint voor de ADO Den Haag voortvarend als Anthony Roeg vanuit een vrije trap van Sem Steijn de bal net over het doel schiet. ADO Den Haag weet uit een bijna identieke situatie weer op voorsprong te komen. Wederom een vrije trap van Sem Steijn wordt nu door Timo de Vreede wel tot doelpunt gepromoveerd. Halverwege de 2e helft is er een scrimmage in het Haagse doelgebied maar Julien van Nes blijft de situatie meester. In de 65e minuut komt de wat zou blijken de bevrijdde 3-1 op het scorebord als de ingevallen Rini van der Walt een kopduel aangaat met de ver uit zijn goal spelende Vitesse keeper en vervolgens Willem van Eynde in staat stelt om eenvoudig de bal in het lege goal te laten schieten.

De 4-1 komt op naam van Rini van der Walt als hij een snelle counter samen met Francis Tawiah en Willem van Eynde doeltreffend weet af te werken. Een minuut later wordt het zelfs 5-1 als Willem van Eynde zn 3de van de middag binnen schiet. Vlak voor tijd weet Vitesse nog wat terug te doen als Yassin Oukili vanaf elfmeter de 5-2 binnenschiet. Maar ADO Den Haag had het laatste woord als Francis Tawaih niet zelfzuchtig is en Rini van der Walt zijn 2e van de middag laat maken.

Door deze ruime overwinning weet ADO Den Haag zich te plaatsen voor de winnaarspoule waar het kan uitzien naar een paar mooie wedstijden tegen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ Alkmaar, Zwolle en Sparta. Een mooie teamprestatie. Langs deze weg een ieder bedankt voor het support het afgelopen jaar en hopen ook in het nieuwe jaar weer op jullie steun te rekenen. Namens spelers en staf iedereen fijne kerstdagen en sportief nieuwjaar .

Opstelling ADO Den Haag O16: Julien van Nes, Mike Mulder (41e Dante Roethof), Timo de Vreede, Matthijs Westra, Baris Koc, Daan Hartemink, Anthony Roeg (67e Francis Tawiah), Mike Das, Joppe Dekker(55e Rini van der Walt), Sem Steijn (68e Amin Essabri) en Willem van Eynde (72e Daan Struckman)