Zaterdag moest ADO Den Haag onder 15 het opnemen tegen het team van FC Twente. ADO Den Haag komt goed uit de startblokken en het spel golft de eerste minuten heen en weer. De meeste kansen liggen echter toch aan Haagse zijde.

In de 8e minuut speelt Jesse Spaans de bal op Evan Rottier die genadeloos inschiet 1-0. Beide elftallen krijgen in het restant van de eerste helft geen uitgesproken kansen. Tot in de 29e minuut Evan Rottier vanaf links de bal prima op maat geeft voor Jay Huis. Jay bedenkt zich geen moment en kan snoeihard de bal hoog in de korte hoek inschieten, wat een goal, een 2-0 voorsprong dat tevens de ruststand is.

De tweede helft kreeg FC Twente meer grip op het spel. Als in de 60e minuut Hugo Wentges nog met zijn voet kan redden, krijgt FC Twente in de 61e minuut zijn doelpunt, 2-1. ADO Den Haag zet alle zeilen bij en houdt de boel achterin goed op slot. Met nog maar 5 minuten (+ wat extra tijd) te gaan, begaat Hugo Wentges een overtreding, waarop de, overigens goed fluitende, scheidsrechter, de bal op de stip legt. De toeschouwers en de bank houden hun adem in. Zou het dan wederom gelijk worden of zelfs nog de wedstrijd uit handen geven? De strafschop wordt genomen en Hugo Wentges maakt zijn eerdere overtreding goed door de penalty fantastisch te stoppen. In de rebound naar de bal wordt hij nog, naar het liet aanzien, flink aangetikt. Gast-Verzorger Thom van der Spek lapt Hugo in no time op, zodat deze gelukkig door kan.

De laatste minuten komt ADO Den Haag niet meer in gevaar en zijn de 3 punten binnen en stijgt ADO Den Haag 2 plaatsen. Het team heeft bij vlagen zeer goed voetbal laten zien. Om met een overwinning de winterstop in te gaan, verdient alle complimenten. Voorlopig is ADO Den Haag even van de degradatieplek af en kan alleen maar omhoog kijken. Nu een welverdiende rust.

Namens het team en de staf willen wij al onze supporters/lezers hele fijne feestdagen wensen en een sportief, maar vooral gezond 2017. Tot volgend jaar.