Deze zaterdag was de aftrap voor ADO Den Haag O19 in competitie in de 1e divisie hoog. Tegenstander was FC Volendam.

Al snel werd duidelijk dat de winterstop de ploeg van coach Aleksandar Rankovic goed had gedaan. De tegenstander kreeg nauwelijks tijd om adem te halen omdat de Haagse ploeg FC Volendam overal onder druk zette. Al in de 3e minuut leek Delano Ladan op weg te zijn naar de 1-0. Na een pass van Tyrone Owusu was Delano Ladan zijn directe tegenstander te snel af en kon slechts afgestopt worden door middel van een overtreding. Daar waar rood had gekund, geel achterwege bleef was slechts een vrije trap wat restte.

Binnen het kwartier zou de thuisploeg toch op voorsprong komen. De bal werd in de 14e minuut weer eens veroverd en de aanval over rechts werd opgezet door Tyrone Owusu. Donovan de Groot werd ingespeeld die op zijn beurt behendig wegdraaide van zijn tegenstander en met een schitterend afstandsschot de Volendamse keeper kansloos liet, 1-0.

Nauwelijks 2 minuten later was het aanvoerder Kursat Cil die de bal op het middenveld veroverde en direct Emre Bilgi de diepte in stuurde. Zijn lob verschalkte de uitgekomen doelman en bracht hiermee de tussenstand op 2-0. ADO Den Haag nam hierna iets gas terug en dat gaf FC Volendam de gelegenheid om wat op adem te komen. De gasten probeerde wel gevaarlijk te worden maar echte uitgespeelde kansen kreeg het niet of een mogelijkheid werd door doelman Jurrian Jouvenaar onschadelijk gemaakt.

Na rust pakte ADO Den Haag de draad weer op en controleerde de wedstrijd. Diverse mogelijkheden om deze pot definitief op slot te gooien werden onbenut gelaten. In de 71e minuut was het dan toch zover. Chovanie Amatkaryo werd voor Nigel Ogidi Nwankwo de ruimte ingestuurd. In plaatst van de bal breed te leggen op de mee opgekomen Delano Ladan rondde de Haagse vleugelspits bekwaam af en bracht hiermee de stand op 3-0.

Spits Delano ladan kwam ook aan zijn verdiende doelpunt nadat hij een toegekende strafschop, na een overtreding op hemzelf, in de 83e benutte. Al met al een regelmatige en dik verdiende overwinning voor de thuisploeg met een spelopvatting waar muziek inzit. Volgende week is er wederom een thuiswedstrijd en komt SC Heerenveen naar De Aftrap. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Rest alleen een felicitatie aan het adres van O19 speler Hennos Asmelash, die zaterdagavond zijn officiële debuut maakte in het 1e elftal.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Tyrone Owusu, Levy Berends (46e Noah van Geenen), Cas Altena, Nigel Ogido Nwankwo (86e Brandon Hartsuiker), Lance Duijvestijn (82e Maarten Rieder), Donovan de Groot, Kursat Cil (©), Delano Ladan, Sam van Huffel (75e Joep Strijland) en Emre Bigli (60e Chovanie Amatkaryo)