21 januari 2017, de dag waarop de 2e helft van de onder 14 competitie met de nieuwe indeling begon, ontving ADO Den Haag in eigen huis het Rotterdamse Excelsior. Zoals meestal begon ADO Den Haag goed aan de wedstrijd en waar onder 14 meestal vergat zichzelf te belonen deden ze dat deze keer wel. Omdat onder 14 snel druk zette, was er balverovering op het middenveld en werd snel de buitenspeler gezocht en gevonden. Uit één van de voorzetten reageerde Anthony Costella als beste en kwam voor zijn tegenstander om de bal binnen te schieten waardoor ADO Den Haag in de 20e minuut op een 1-0 voorprong kwam. Daarna bleef ADO Den Haag de beter spelende ploeg en was het wachten op een 2e treffer. Deze kwam al snel daarna, uit een schitterende aanval benutte Delano Costella de hem, door een vlot lopende combinatie tussen Khallil Dahmani en Tino Dimitrijevic , geboden kans en zette in de 22e minuut de 2-0 op het bord. Met deze stand gingen we de rust.

Na rust moest ADO Den Haag eerst weer wakker worden, waardoor Excelsior in de 37e minuut de 2-1 kon laten aantekenen. Even leek het alsof Excelsior terug in de wedstrijd kwam, maar dat gebeurde niet. In de 43e minuut viel uit één van de vele voorzetten de bal voor de voeten van Khallil Dahmani die hard uithaalde. De bal werd door de keeper gestopt, maar was te hard om vast te houden en Abdulrahman Sango was er als de kippen bij om dit kansje om te zetten in de 3-1. Hierna is ADO Den Haag niet meer in gevaar geweest en verzuimde zelfs de voorsprong verder uit te bouwen. Al met al een goed beging van de 2e competitie helft deze 3-1 overwinning.