ADO Den Haag O17 heeft aan de 2e wedstrijd in de kampioenspoule, in Rotterdam tegen Feyenoord O17 1 punt overgehouden. Dat was na de afstraffing 2 weken geleden in de oefenwedstrijd, zeker een pluspunt. De mannen van trainer Mark Schuur beseften heel goed dat er meer moest gedaan om een goed resultaat te halen in deze wedstrijd.

Toch was de 1e kans in de wedstrijd voor de Rotterdammers, maar de kopbal van Cheick Toure ging naast. In de 10e minuut kwam ADO Den Haag goed weg toen een schot van Lustharel Geertruida maar net naast ging.

Toch kwam ADO Den Haag verrassend op voorsprong op assist van Hugo Botermans schot Yahya Boussakou met veel effect de bal achter doelman Jordie van Leeuwen. (1-0) Na deze goal ging Feyenoord wat meer naar voren voetballen, wat in de 25e minuut de gelijkmaker op leverde met een strak schot was het Orkun Kökcü, die de ploegen in evenwicht bracht. (1-1) Drie minuten voor rust kwam Feyenoord aan de leiding uit een voorzet van Rodney Huygen was het Cheick Toure die scoorde. (2-1)

Na de rust ging ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker en wist Feyenoord goed onder druk te houden. Maar echte uitgespeelde kansen waren er voor beide ploegen niet echt. Tot in de 58e minuut toen Feyenoord aanvoerder Achraf el Bouchataoui een vrije schop op de lat schoot.

ADO Den Haag, zette hier in de 67e minuut een schot van Hugo Botermans tegenover. Het venijn zat hem deze wedstrijd duidelijk in de staart. In de 77e minuut kreeg ADO Den Haag een indirecte vrije schop, omdat Feyenoord-doelman Jordie van Leeuwen door scheidsrechter de Vink werd bestraft voor niet binnen 6 seconden in het spel brengen van de bal. Rabbi Mwenda liet zien dat hij over een uitstekende traptechniek beschikt en schot de verdiende gelijkmaker binnen. (2-2)

Helaas verliepen de laatste minuten wat tumultueus, in deze stevige maar sportieve wedstrijd vielen in totaal 9 kaarten, wat een beetje een smet op de wedstrijd was. Beide ploegen konden met de puntendeling tevreden zijn. ADO Den Haag had het geschonden blazoen weer wat opgepoetst. Volgende week zaterdag is de volgende wedstrijd tegenstander op De Aftrap is dan AZ.

Opstelling ADO Den Haag: Timon Fikkert; Joshua Adney(63.Tré Naujoks), Jean Fritz Boom, Lucas Leverland Murillo, Robin van Straaten(41.Danté Roethof);Timo de Vreede(53.Raoul Soerdjbalie), Lorenzo van Kleef, Rabbi Mwenda; Yahya Boussakou, Hugo Botermans, Quincy Does(66.Anthony Roeg)

Met dank aan de heer Van Kleef voor de foto's.