Zondag 5 februari speelde ADO Den Haag de wedstrijd tegen de Graafschap. Er werd verzameld bij het stadion, omdat dat uiteindelijk het makkelijkst te bereiken is voor iedereen. Na in eerste instantie naar het verkeerde complex te zijn gereden, kwamen we toch op de sportweg 6 aan. We begonnen de wedstrijd erg goed en waren duidelijk een maatje te groot voor De Graafschap. Nadat ons een penalty werd onthouden kwam toch in de 8e minuut het eerste ADO Den Haag doelpunt op het scorebord. Uit een voorzet van Pharell de Macker schoot Abdulrahman Sango op de goal en uit de rebound scoorde Anthony Costella de 0-1.

In de 14e minuut was het weer raak na een schitterende rush legde Pharell de Macker de bal panklaar bij de 2e paal waar Abdulrahman Sango de bal binnen tikte voor de 0-2. In de 17e minuut scoorde ADO Den Haag wederom, ditmaal liet de keeper een afstandsschot los en was Anthony Costella er heel vlug bij om de 0-3 aantekenen.

Daarna bleven we de kansen krijgen om de score uit te bouwen, maar lieten die kansen helaas liggen. Pas nadat De Graafschap in de 24e minuut iets terug deed en 1-3 maakte werd ADO de Haag weer iets feller, wat uiteindelijk in de 34e minuut door een prachtige goal van Pharell de Macker in de 1-4 uitmondde.

In de rust werd een viertal spelers gewisseld en begonnen we aan de 2e helft. Langzaam raakten we de grip op wedstrijd kwijt en begon De Graafschap gevaarlijker te worden. De Graafschap kwam steeds beter in de wedstrijd en begon kansjes te krijgen en ADO de Haag werd steeds slordiger in de passing en dekking. Het kon dan ook niet uitblijven of De Graafschap scoorde de 2-4 in de 60e minuut. Toen zij in de 66e minuut de aansluitingstreffer maakten, de 3-4, kwam ook het geloof in de kansen bij De Graafschap terug.

Zij gingen nog aanvallender spelen, waardoor er voor onze aanvallers meer ruimte kwam, waarvan we goed profiteerden en de ene na de andere kans kregen, (soms de meest eenvoudige). We vergaten echter te scoren, waardoor het tot het einde spannend bleef. Al met al een goede overwinning met onnodig veel spanning aan het eind.

Opstelling ADO Den Haag:
Kilian Niekima, Steven Frankhuizen (36e Terence van de Berg), Mika Lommers, Diego Lopes (36e Boris de Haan), Yassine Ben Salah (36e Sirong Li), Chris van Eck, Pharell de Macker ( 36e Delano Costella), Khallil Dahmani (36e minuut Richelino Landveld), Abdulrahman Dango, Finn van Breemen (50e Tino Dimitrijevic ) en Anthony Costella