Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen


Nadat de mist was opgetrokken en de pasjes controle op de middenstip was afgerond konden de teams van ADO Den Haag en Excelsior onder 13 zich om 10.35 opmaken om te beginnen aan de wedstrijd.

Het leek wel of de zenuwen er langzaam in de hele 1e helft tussen de bovenhand kreeg want ondanks dat het spel op en neer golfde kwamen beide teams niet tot grote doelpogingen. Pas in het laatste gedeelte, zo vlak voor het rustsignaal kon met licht overwicht van de Zuiderparkers, Nassef Chourak dan eindelijk de 1-0 afdrukken. Even daarvoor zag de scheidsrechter, misschien vanwege de mist(?) een handsbal in de 16 metergebied van de Rotterdammers over het hoofd.

Nassef Chourak

De 2e helft was het alleen maar ADO Den Haag wat de klok sloeg. Met nog meer druk naar voren richting vijandelijke doel en enig regelmaat om de boel op het spreekwoordelijke slot te gooien, konden de Rotterdammers alleen maar met man en macht verdedigen. Als Excelsior al eens in de buurt kwam van het ADO Den Haag doel stond de verdediging met keeper Bas Tanis in de weg.

Bas Tanis

In de 38e minuut werd het geduld van de gastheren beloond, toen er een bal de Excelsior keeper passeerde, voor de doellijn door een verdediger weg werd gekopt maar via de handen van de keeper alsnog terug in het doel werd geslagen, 2-0. Enkele minuten erna kreeg Jordan Gout het op zijn heupen toen hij langs de rechtshalf en rechtsback slalomde, als ware hij een olympische skiër, en de bal vanaf de achterlijn teruglegde op de inkomende Nassef Chouraken de bevrijdende 3-0 op het scorebord kon zetten.

Jordan Gout

5 minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Augustas Grabazis er nog 4-0 van. Het enige antwoord van de Rotterdammers was de 4-1 ongeveer in de 59e minuut hetgeen ook de verdiende eindstand was.

Augustas Grabazis

Deel dit item